Смразяващо ВИДЕО! Ето как „черна вдовица“ се взривява в църква в Индонезия

1
186
Добави коментар
slavchev
slavchev

 

Вдъхновена от идеологията на ИДИЛ жена на име Джемаа Ансарут Дауах е извършила трите нападения в църкви в Индонезия, съобщава „Ройтерс“.

Съобщава се за 9 загинали и около 40 пострадали, като трите взрива са били извършени почти едновременно по време на сутрешните литургии в храмове във втория по големия град на Индонезия Сурабая.

В Туитър се появи видеоклип, на който моторист се врязва в една от църквите, след което се вижда експлозия. По всяка вероятност това е самата Дауах.

„Според информацията, с която разполагаме от полицията, атаките са били три – на улица „Дипонегоро“, на улица „Аржуно“ и в района на Губенг, при църквата Санта Мария. По първоначални данни, в двете от църкви са загинали над четирима души, като една от жертвите все още се идентидицира. Всички ранени са били откарани по болници“, обясни Вава Мурванто – говорител на Агенцията за национално разузнаване на Индонезия.

Атакувани църкви са Санта Мария, Дипонегро и Пантекоста, като в първата от тях се смята, че сред загиналите е и предполагаемият атентатор камикадзе.

Атаките са извършени броени дни след като полицията сложи край на бунт и заложническа криза в затвор край Джакарта. В операцията загинаха петима души и още петима бяха ранени. Ислямска държава пое отговорност за атаката.

Източник: blitz.bg

loading…

Свързани