Милиардер желае да бъде умъртвен с уникален метод и да съхранят мозъка му в сървърен облак

1
85
Добави коментар
slavchev
slavchev

Компанията “Нектом”, основана през 2016 г. от двама изследователи на изкуствения интелект от Масачузетския технологичен институт, се надява да предложи път за запазване на човешкия мозък и всичките му спомени чрез крогенетичен процес. В годината на основаването си екипът на компанията извърши първото в света пълно запазване на невроните на заешки мозък.

32-годишният Олтман, който е създател на компанията Y Combinator, казва, че мозъкът му ще бъде съхранен в сървърен облак. Според основателя на “Нектом” Робърт Макинтайър ще бъде използвана високотехнологична техника за балсамиране, при която клиентът със сигурност умира. Живият човек ще бъде свързан с машина, която ще вкарва в него балсамиращи химикали – метод, който е “100% фатален”, разкриват от компанията, предаде „24 часа“. Макинтайър твърди, че човекът, решил да се подложи на процедурата, ще изпитва същото като при евтаназия.

Мисията ни е да запазим мозъка ви достатъчно добре, така че спомените ви да останат непокътнати: от любимите пасажи на любимата ви книга до усещането на студения вятър, от печенето на ябълковия пай до вечерята с приятелите и семейството, пише в сайта на “Нектом”.

Компанията смята, че през настоящото столетие ще бъде напълно възможно да се дигитализира тази информация и тя да бъде използвана за пресъздаване на човешкото съзнание.

Засега намеренията на инициаторите на доста зловещо звучащата авантюра са да свържат безнадеждно болни хора с машина и да прелеят балсамираща смес в кароидните артерии на тила им, докато са живи, но под пълна упойка. След консултации с адвокати компанията се надява процесът да е легален по силата на съществуващ закон в Калифорния, който позволява евтаназията за тежко болни пациенти. Асистираната смърт на хора, за които е сигурно, че няма да живеят повече от 6 месеца, е разрешена само в пет щата в САЩ.

Източник: БЛИЦ

loading…

Сподели с приятели в социалните мрежи