Кубрат Пулев: Това, че съм българин, не значи, че съм шматка

1
139
Добави коментар

Кадър bTV

Нов търг за предстоящия боксов сблъсък между Кубрат Пулев и Дилиан Уайт ще се проведе на 17 май. Новината съобщи Кобрата, който днес се срещна с деца с увреден слух в София.

Победителят в двубоя ще се превърне в официален претендент за пояса на Международната боксова федерация (IBF), който е притежание на Антъни Джошуа.

„Първоначалният търг, насрочен за 10 май, бе отменен поради неразбирателство. От противниковия лагер искаха да променят процентите – да не са 75 на 25 в моя полза, а 50 на 50. Ние оспорихме това и от IBF взеха решение, че процентите остават същите.

Сега на 17 май предстои търгът, който ще определи кой ще вземе всички права върху мача. Надявам се от „Зауерланд” да го спечелят, за да може ние да решаваме къде да бъде двубоят. Това е много важно, тъй като Еди Хърн се изказа, че съм искал много пари“, заяви Пулев.

Кубрат допълни, че от щаба на Уайт му предложили 250 000 до 300 000 евро. „Казах им, че ние веднага даваме 250 000, стига да дойдат в София. Отговориха, че няма как да стане. Те искат да се срещнем в Лондон. Това, че съм българин, не значи, че съм шматка. В крайна сметка видяхме както стана в Лондон – на мача между Джошуа и Такам съдията прекрати двубоя за нищо, което е много двузначно“.