18 палестинци са загинали при сблъсъци в Газа :: Скандал – всички скандали | новини, икономика, еко, спорт, свят, анализи,…

1
169
Добави коментар

Напрежението ескалира преди откриването на новото американско посолство в Ерусалим. BBC съобщава за 18 убити палестинци от израелски огън по границата с Газа, над 200 са ранените.

Хиляди палестинци се събраха по границата на анклава с Израел, за да протестират срещу преместването на американското посолство от Тел Авив в Ерусалим. Протестите преминаха в сблъсъци.

Демонстрантите се опитаха на малки групи да доближат с риск за живота си разделителната ограда, охранявана от тежко въоръжени израелски военни, пише Франс прес. Тези групи се опитаха да нападнат бариерата и хвърляха камъни към войниците, които отвърнаха с огън.

Напрежението ескалира преди откриването на новото американско посолство в Ерусалим. Очаква се на откриването да присъстват около 800 гости. Американският президент не присъства, но ще направи видеообръщение.

В Ерусалим е дъщеря му Иванка и съпругът ѝ. Посолството, което досега беше в Тел Авив, беше преместено, след решението на Доналд Тръмп да признае Ерусалим за столица на Израел.