„Спиди“ купува „Рапидо“ :: Скандал – всички скандали | новини, икономика, еко, спорт, свят, анализи, шоу, справочник, видео

1
140
Добави коментар

Куриерската компания „Спиди“ АД е започнала преговори за придобиване на 100% от своя конкурент „Рапидо Експрес енд Лоджистикс“ ООД. Цената по сделката ще бъде в диапазона от 6 до 12 млн. евро, а крайната цена ще зависи от финансовите резултати на „Рапидо“. Изплащането ще се разсрочи във времето, като предвиденият срок е 30 месеца.

Сделката ще бъде внесена за регулаторно одобрение в Комисията за защита на конкуренцията (КЗК). Окончателното сключване на сделката ще може да се реализира след получаване на одобрение от Комисията и при изпълнение на всички необходими условия.

В началото на февруари на пазара бе обявена друга сделка. „Рапидо Експрес енд Лоджистикс“ ООД и „Д и Д Експрес“ ЕООД обявиха началото на стратегическо бизнес партньорство. Те обединиха капацитета си, но двете компании останаха отделни дружества с отделни ръководства. Няколко месеца по-рано „Рапидо“ стана българският представител на европейската мрежа на германската DHL Parcel (част от групата на Deutsche Post).

След финализирането на сегашната сделка се предвижда сегашното ръководство на „Рапидо Експрес енд Лоджистикс“ да продължи да управлява компанията най-малко три години. Също така ще продължи да работи като дъщерна компания на „Спиди“ с фокус върху електронната търговия.