Меркел разговаря с Путин на руски

1
186
Добави коментар
Temaonline
Temaonline

ГЕОПОЛИТИКА
Меркел разговаря с Путин на руски
Руският президент подари на германския канцлер разсошен букет от бели рози

18 Май 2018 16:13
0

принтирай

|

текст

Канцлерът на Германия Ангела Меркел пристигна днес следобяд в Сочи за да разговоря за 17-ти път с президента на Русия Владимир Путин по проблеми на двустранните отношения и на международната политика.

На входа на резиденцията „Бочаров Ручей“ Меркел се засече с току-що назначения официално руски премиер Дмитрий Медведев и след като разбра факта за подписания от руския президент указ, тя му пожела успех на руски език. 

След това когато на входа на резиденцията Путин подаде на канцлера букет от бели рози за „Добре дошла“, тя също отговори на руски „Спасибо“.

Времето в руския морски курорт бе великолепно – слънце, 25º, великолепен изглед към морето от терасата на лятната резиденция. Но вътре разговорите между Путин и Меркел бяха сериозно и трудни. 

Прес-секретарят на руския президент Дмитрий Песков съобщи, че една от първите обсъждани теми е била ситуацията около строителството на газопровода „Северен поток-2“, но значително внимание е било отделено още и на проблемите на конфликта в Сирия и на ситуацията в Украйна.