Принц Хари и Меган на път за сватбения прием. Елеганти и с ягуар (СНИМКИ)

1
196
Добави коментар

Принц Хари и новата му съпруга Меган Маркъл решиха да счупят тотално традициите и избраха да отидат на сватбеното си тържество с електрически „Ягуар“. 

Тази вечер царската двойка, новосъздаденият херцог и херцогинята на Съсекс, се отправи към приемането им в „Фрогмор Хаус“ в замъка Уиндзор.

Това е вторият прием, който се дава от принц Чарлз, бащата на младоженеца. В по-тесен кърг – около 200 избрани гости ще споделят тяхното щастие и ще имат честта да вдигнат тост за тяхната любов, а Мегън ще държи реч пред присъстващите.

За да се придвижат младоженците избраха сребристо син Jaguar E-Type Concept Zero, който произведен през 1968 г., а днес се зарежда с електричество. 

Както традицията повелява, църковната венчавка и процесията по улиците на Уиндзор с главното участие на принц Хари и Меган Маркъл са последвани от два тържествени приема в чест на техния брак.

Правило е на тези събития да не се допускат фотографи.

На тях не присъстват и всички гости от параклиса Сейнт Джордж, а по-тесен кръг от роднини и приятели на младоженците.

Първият, обеден прием, бе даден от кралица Елизабет Втора и започна около час след венчавката. То се състоя в залата Сейнт Джордж. На него присъстваха 600 гости.

Кулминацията на приема безспорно бе така коментираната сватбена торта с бъз, лимон и свежи цветя, дело на сладкарката Клеър Птак.

Освен нея, гостите на кралския прием имаха възможност да опитат изискания ястия. Част от тях са: лангуста от Шотландия, обвита във филе от сьомга с цитрусов дресинг; гриловани аспержи, обвити в шунка; макарони със шампанско и шамфъстък и много други.

От кралския двор споделиха в Twitter и че сър Елтън Джон е пял на обедния прием на кралицата по покана на принц Хари.