Съвети при смяна на старите мебели с нови

2
229
Добави коментар

Как да организираме новото обзавеждане?

Колкото и хубави да са мебелите, те все пак остаряват. Дори и да имате сантиментални чувства към тях, понякога просто трябва да бъдат сменени. А новите неща дават поле за създаване на нови спомени и настроения. Когато моментът настъпи, започва чудене какъв стил, цвят, откъде и т.н. въпроси, които лесно намират отговор.

Няколко полезни стъпни при организирането на новото обзавеждане.

Интернет предлага на практика неограничени възможности – редица онлайн магазини, коректни търговци, много отстъпки и различни бонуси… Но, разбира се, че има и „но“, все още частта с транспорта и особено с разноса има нужда от осъвременяване.

Представете си изуменото лице на жена в напреднала бременност, която очаква обзавеждането на стаята за бъдещото отроче, когато доставчикът й заяви, че услугата включва само транспорт и разтоварване „до врата“ – буквално – вратата, която е най-близо до улицата и неговото превозно средство.

Четенето на общите условия, тези за доставка, разнос, монтаж и т.н. подробности е истинско приключение, а понякога търговецът, колкото и лоялен да е, оставя вратички за измъкване. Затова, ако не искате да се озовавате с нови мебели, тежащи няколко десетки килограма, на улицата, потърсете професионални хамалски услуги.

Да, дори и да не ви се вярва, именно хамалите са точните хора. Сред услугите, които предлагат са транспорт и/или разтоварване, качване, сглобяване и дори почистване след тези дейности. С тяхна помощ може да си спестите безумно много главоболия при това на съвсем достъпни цени.

Единственото нужно е да се обадите на избраната фирма, да споделите проблема си и да уточните най-удачния вариант. Той може да включва посещение в определен час за разнос на мебелите и тяхното сглобяване или пък вземането им (заедно с транспорта, разноса и монтажа) направо от избрания обект, ако все пак сте се спрели на физически магазин.

Хубаво, частта с новите мебели е уредена, ами старите?

Най-добрата част от ползването на фирма за хамалски услуги, е че в тяхната дейност е включено и изнасяне, и извозване на стари мебели. Така може да сте напълно спокойни, че процедурата няма да отнеме дни наред, а всичко ще бъде дискретно и акуратно свършено за няколко часа. Няма значение дали става дума за дивани, гардероби, маси, столове, легла, скринове.

Ами цената?

Разбира се, няма нищо лошо човек да се интересува от нея, напротив, тя често се оказва решаващото условия от това дали да се използва или не дадена услуга. В случай че нямате друга опция: приятели, роднини, които да помогнат, най-добре е да се ориентирате към препоръчани или вдъхващи ви доверие фирми за хамалски услуги. Получаването на точна оферта може да изисква информация за обема, броя, вида на новите мебели, услугите, които искате да се извършат (транспорт, разнос, монтаж, почистване), както и дали и до къде ще се извозват старите (адрес или депо за отпадъци). Ако не сте сигурни, може да заявите безплатен оглед на място, за да се установи точно колко е работата.