На помощ за борбата с пролетните полени

1
191
Добави коментар

След дълга, студена зима пролетта просто не може да дойде достатъчно скоро. Затоплящите лъчи на слънцето виждат, че цветята и растенията цъфтят и цъфтят в блестящи цветове. Техният прашец обаче не предизвиква същите чувства на щастие. Toй обича да се прилепва към гладки повърхности, било то в колата или в стъклените панели на оранжерията. За да сте сигурни, че не губите пролетните си чувства, Kärcher ви дава съвети как да запазите всичко чисто и чисто, независимо от сезона на поленовите дробове.

 

 

Съвет 1

Жълтият цветен прашец често се натрупва в колата. Не само, че изглежда лошо там, тя дори може да бъде в ущърб на автомобилната боя, когато прашецът изгори поради силната слънчева радиация. Депозитите също понижават видимостта на предното стъкло. Използването само на чистачки на предното стъкло за почистване на екрана често води до замърсяване на екрана, вместо да доведе до повторна видимост. Чисто решение за почистване на автомобили се осигурява от почистващо средство с високо налягане, като K5 Premium Full Control Plus от Kärcher, със съответстващи принадлежности, например четка за миене WB 60 или електрическа четка WB 150. Също така е възможно да се измие кола с дюза за високо налягане. Тук трябва винаги да се спазва минимално разстояние от 30 сантиметра, използвайки настройката за плоски дюзи. Спестявате време и пари, когато почиствате от горе до долу. Това предотвратява повторно замърсяване на зоните, които вече сте почиствали, поради изтичане на водата.

 

Съвет 2

Прозорците на апартаментите също са засегнати от поленовия полет. Уредът за почистване на прозорци, като например WV 5 Premium от Kärcher, може да ги накара да блестят отново. Особено за оранжерии, се препоръчва удължителен комплект, който се предлага като аксесоар за вакуума за почистване на прозорци. С този телескопичен прът можете да почиствате прозорци с височина до четири метра без никакви проблеми. Стъкленият покрив на оранжерията може също да бъде освободен от прашеца с почистващо средство с високо налягане. За да се опрости тази работа, разширения или регулируеми пръскачки за пръскане също се предлагат като аксесоари.

 

Съвет 3

Поленът може да създаде петна върху текстил и повърхности в апартамента. Честото вакуумиране е най-лесният начин да защитите обзавеждането си. Прахосмукачки с дюзи за тапицерия и мека четка не само изчистват пода от жълти частици, но и диван и бюфет. За да започнете, разклатете текстил като покривки или пердета добре, преди да ги измиете добре, за да отстраните и остатъците.