iF Design Award 2018

1
311
Добави коментар

Четири продукта на Kärcher бяха удостоени с iF Design Award 2018, която е една от най-престижните награди за дизайн по целия свят. И все пак състезанието беше оспорвано, защото: журито трябваше да присъди престижния печат за качество сред 6 400 вписвания от 54 страни.

 

 

Следните продукти на Kärcher за частни потребители бяха удостоени с iF Design Award 2018:

 

Подочистачка FC 5:

FC 5 работи с две сменяеми микрофибърни валяци, които непрекъснато се навлажняват с разтвор от почистващ агент от резервоар с капацитет 400 ml. Ротационните ролки разхлабват изсъхналите замърсявания и ги поглъщат от пода заедно с прах, частици или малки количества течност. След това мръсотията се вакуумира от горната страна на ролката. По този начин, FC 5 комбинира почистването и подсушаването на пода в една стъпка и постига по-добър резултат от почистването в процеса, използвайки по-малко вода от конвенционалните уреди, като например мопа.

 

Въздушен филтър KA 5:

KA 5, произведена от Kärcher, е иновативен филтър за въздуха, който е оборудван с филтърна система HEPA 11 и осигурява дори големи стаи с до 60 квадратни метра филтриран въздух. Индикаторът „Smart Air“ на лесния за ползване контролен панел показва за секунда кое качество на въздуха понастоящем преобладава в стаята. Освен това, уредът може лесно да се избута, дори и на килими, и следователно може бързо да се използва във всяка стая. KA 5 в момента е достъпен само в Азия.

 

Модерната прахосмукачка серия NT Tact и SB вакуум SB Vac от програмата за професионални потребители също бяха удостоени с iF Design Award 2018.

 

Всички продукти имат общо един дизайн, който убеждава с функционални предимства за потребителя. В същото време дизайнът следва Kärcher Corporate Design. Поради това потребителите могат да видят свързването на продуктите с марката, което означава, освен всичко останало, много добра почистваща способност, запазване на стойността и съвместимост с околната среда. Не на последно място, продуктите винаги се развиват в Kärcher с оглед на дълъг експлоатационен живот и висока степен на рециклиране.