Юлия Скрипал записа видеообръщение към Русия

1
148
Добави коментар
Temaonline
Temaonline

МИСТЕРИЯТА С ОТРАВЯНЕТО НА СЕРГЕЙ СКРИПАЛ
Юлия Скрипал записа видеообръщение към Русия
В специално изявление за „Reuters”, Юлия посочи, че иска да се върне в родината си в бъдеще, но сега не иска да я безпокоят

23 Май 2018 21:47
0

принтирай

|

текст

Дъщерята на бившия шпионин Сергей Скрипал, Юлия отказа помощ от руското посолство във Великобритания, като съобщи това чрез заявление пред „Ройтерс” (Reuters).

Тя оцеля след опит за убийство, за което британските власти обвиняват Русия. В специално изявление за „Ройтерс”, Юлия посочи, че иска да се върне в родината си в бъдеще.

„Фактът, че нервопаралитичен агент е бил използван да направят това, е шокиращ”, заявява тя. „Животът ми се обърна с главата надолу”.

„Събудих се на новината, че и двамата сме били отровени”, посочва 33-годишната Юлия, която беше в кома 20 дни.

 

Exclusive: Yulia Skripal, who was poisoned along with her father Sergei in the UK in March, tells @Reuters she wants to return to her country https://t.co/YYmAwZX9QK pic.twitter.com/ree9Df8NcF
— Reuters Top News (@Reuters) May 23, 2018

 

„Толкова сме щастливи, че и двамата оцеляхме след този опит за убийство. Нашето възстановяване беше бавно и изключително болезнено”, споделя дъщерята на руския шпионин Сергей Скрипал, осъден в Русия за предателство.

„Докато се опитвам да се справя с опустошителните промени и натиска върху мен, физически и емоционално, отделям време да помагам за пълното възстановяване на баща си. В дългосрочен план се надявам да се върна у дома в моята страна.”

„Не искам да описвам подробности, но клиничното лечение е инвазивно, болезнено и депресиращо”, добавя тя.

Yulia Skripal finally gives an interview to Reuters (in essence echoing the written statement from April):https://t.co/keGzsRyq7bI always suspected Novichok to be a very special nerve agent: apparently prompting surgery at or below the larynx!?!
Any medical explanation? pic.twitter.com/IrgXyHJ7oJ
— *Qoppa* (@Qoppa999) May 23, 2018

 

„Благодарна съм за предложената помощ от посолството на Русия. Но в момента не желая да се възползвам от техните услуги”, заявява Юлия.

„Също така искам да повторя това, което казах в предишното си изявление, че никой не говори вместо мен или баща ми”, категорична е младата жена.

„Благодарна съм на всички прекрасни и приветливи служители в болницата в Солсбъри”, заявява Юлия Скрипал.

 

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков заяви, че смята, че Юлия говори под натиск.

„Ние не сме я виждали или чували”, каза той, помолен да коментира историята.