Въоръжен и маскиран мъж нахлу в игрална зала в „Зорница“

1
288
Добави коментар
uzunov1
uzunov1

Въоръжен и маскиран мъж нахлу в игрална зала, разположена в блок 57 на бургаския комплекс “Зорница”. Крадецът успял да вземе единствено чантичка с оборотни пари, след което избягал от мястото. Към момента полицията работи по установяване на самоличността му.

Сцената се разиграла малко преди 4 часа тази сутрин, информират от ОДМВР – Бургас. Според показанията на служител на обекта, в игралната зала влязъл около 30-годишен мъж, висок, слаб, с тъмни дрехи, маскиран.

Обирджията поискал от служителя достъп до касата. Той му отвърнал, че няма ключ. Съмнявайки се в честността на жертвата си, въоръженият мъж го замъкнал в служебното помещение, където се убедил, че в касата има само документи.

Ядосан от неуспеха си, неизвестният крадец извадил пистолет, вероятно газов, и ударил служителя с дръжката по главата. Властите предполагат, че при удара оръжието произвело изстрел. Пистолетът обаче не е бил насочван към никого, а към тавана, показват видеозаписите от мястото на инцидента.

Въпреки липсата на пари в касата, крадецът все пак успял да вземе паласка от кръста на служителя. В чантичката имало оборотна сума от 500 лева.

Служителите на реда преглеждат охранителните записи. Предстоят експертизи, издирват се и свидетели на инцидента. Самоличността на нападателя не е установена, но от полицията са оптимистично настроени, че името му скоро ще бъде открито и той ще бъде задържан.