Прогноза за Левски – Черно море: Победа за сините и под 3.5 гола в мача

1
194
Добави коментар

Навръх 104-ия си рожден ден, Левски приема Черно море на стадион “Vivacom Арена – Георги Аспарухов” в плейофен мач за последното място, даващо право на участие в Лига Европа през новия сезон. Това ще е последен шанс за “сините” да се класират за евротурнирите, след като загубиха финала за Купата на България от Славия след дузпи. Черно море пък се пребори с конкуренцията на отборите от втората половина на таблицата, за да стигне до този бараж.

Левски трябваше да чака до последния кръг от плейофите в първата шестица на шампионата, за да си гарантира третото място в крайното класиране. Все пак възпитаниците на Делио Роси победиха Верея с 2:0 през уикенда и финишираха с 5 точки преднина пред четвъртия Берое. От своя страна Черно море се справи с Локомотив Пловдив в два мача след разменени победи с по 2:1 и скъпоценен изравнителен гол в продълженията на реванша на “Лаута”.

Моментата форма на двата отбора

След шокиращото поражение във финала за Купата, тимът на Левски показа признаци на оживление и направи 2:2 като гост на Лудогорец в Разград. Последва загуба от ЦСКА-София с 2:3 след многобройни промени в състава, преди да дойде успехът срещу Верея. Свежият полъг в играта на “сините” идва основно от бразилеца Паулиньо, който отбеляза 5 гола в последните си 5 мача за клуба.

Черно море завършва сезона с положителна тенденция в представянето си. От старта на плейофите момчетата на Илиян Илиев допуснаха само 2 загуби в 10 изиграни срещи (7 победи и 1 равен).

Новините от двата състава

Наставникът на Левски Делио Роси не може да разчита на контузените Милош Цветкович, Ривалдиньо, Фелипе Нашименто и Жерсон Кабрал. Добрата новина от лагера на “сините” е, че вратарят Божидар Митрев и нападателят Серджио Буш вече са здрави и попаднаха в групата за мача. Халфът Кали Тиам също е на линия след лечение на травма, но едва ли ще стартира от 1-та минута.

“Моряците” пък пристигат в София без Витиня, Дани Кики и Мариян Огнянов, които са контузени, както и Стефан Станчев, който е наказан. Въпреки това Илиян Илиев има на свое разположение боеспособен състав, който може да затрудни домакините.

Мачовете между Левски и Черно море по-рано през сезона

Отборите вече изиграха два мача помежду си в редовния сезон на Първа професионална лига. Първата среща на Герена завърши с успех за Левски с 1:0, а мачът от пролетния полусезон във Варна бе спечелен отново от “сините”, но с резултат 2:3.

Подходът в тази среща

Очакваме Черно море да започне мача предпазливо и да приеме играта в своята половина, разчитайки на здрава защита и затваряне на пространствата за противниковата атака. Левски пък вече няколко пъти през сезона показа, че среща сериозни трудности с преодоляването на подобен тип отбрана. “Сините” разполагат с прекрасни изпълнители за игра на контраатака, но не се чувстват уверени, когато трябва да преодоляват гъстата защита на противника. Все пак би било логично Левски да спечели мача, но успехът едва ли ще дойде лесно.

Прогноза: Победа за Левски и под 3.5 гола в мача

*коефициентите може да варират

 Зареждане …

Левски – Черно море: Победа за сините и под 3.5 гола в мача Четвъртък 24.05 – 20:30 ч. – пряко по Diema Sport

5 (100%) 1 vote

Свързани статии