Рамос опорочи финала и миналата година | Temaonline.bg

1
175
Добави коментар
Temaonline
Temaonline

С едно-единствено действие испанският бранител Серхио Рамос си навлече омразата на цял един народ. Защитникът контузи звездата на Ливърпул Мохамед Салах във финала на Шампионската лига в събота вечерта и го извади от двубоя.

А на всичкото отгоре първоначалните прогнози бяха, че вади нападателя и от Световното първенство. И точно това отприщи реакция на омраза в цял Египет, защото той е като полубог за всички в родината си и те се надяват именно на него за добро представяне.

„Една нощ, в която цял Египет плака, защото Серхио Рамос, този касапин, размести рамото на Мохамед Салах. Хората излязоха по улиците, но бяха щастливи да разберат после, че травмата му не е толкова сериозна“, написа един от водещите вестници в арабската страна „Ал Масри“.

 

The Ramos takedown pic.twitter.com/TNmK7DcaNa— Born Salty (@cjzero) May 26, 2018

Но доста по-краен беше вестник „Ал Ватан“, който призова и висшите сили за наказание на Рамос. „Нека Аллах да те съди и наказва, Рамос! Този удари Момо нарочно и го контузи, за да го изкара от мача, дори и от Световното“.

В крайна сметка контузията на Салах не е толкова тежка и всички в Египет могат да са спокойни, защото ще е на линия за Световното първенство или най-много да е под въпрос за първия мач на шампионата с Уругвай на 15 юни. 

Миналата година на финалния мач срещу „Ювентус“ Рамос отново опорочи срещата, след като се направи на умряла лисица, за да изпроси „червен картон“ срещу Куадрадо. При едно невинно единоборство испанецън се запревива, сякаш го е нападнал Харви Уейнстийн, а не играч от противниковия отбор. Заради което Рио Фернинанд коментира екихдон: „Ако синът ми ме гледаше да правя това, не знам дали ще мога да го погледна отново в очите!

При това постъпката му бе напълно безсмислена, защото минутата бе 82-а, а резултатът беше 1:3. Затова жабарското изпълнение е още по-осъдително – защото тези артистично номера са очевидно част от треншировката на отбора за спасяване на положението, когато стане напечено на терена и играта на „Реал“ не върви – както беше снощи и до 25-та минута испанците бяха под напрежение и едва удържаха атаките на „Ливърпул“. 

 

НАЙ-ГРОЗНИТЕ СЦЕНИ С КАСАПИНА РАМОС

За да замаже поредното си грозно изпълнение на терена по време на решаващ мач Рамос използва Twtter, уж за да изкаже съчувствие към контузения Мохамед Салах. 

„Понякога футболът ти показва добрата си страна, а понякога – лошата. Преди всичко ние сме професионалисти и искам да ти пожелая скорошно възстановяване, Салах. Бъдещето те очаква“, написа той
 

След мача Рамос отрече слуховете, че Кристиано Роналдо ще напусне Мадрид. Той се обоснова с това, че португалецът няма да намери по-силен отбор от Реал.