Необясними феномени в небето, уловени на лента

1
113
Добави коментар
AzZnam
AzZnam

Светеща спирала

През месец декември 2009 година, жителите на Северна Норвегия и Швеция наблюдавали голяма синкава светлина във формата на спирала в небето. Мистериозната светлина била заснета от много хора. Някои твърдят, че тя е резултат от секретни военни тестове. Не много след това руският министър на отбраната говори за необяснимия феномен, като предположил, че това може да е резултат от свалена тестова военна ракета.

Кърваво червени облаци

През 2014 година вниманието на жителите на малко градче в Бразилия било привлечено от необикновена светлина преди залез. Когато те излезли от домовете си, за да разберат какъв е източника, забелязали, че облаците са в кърваво червен цвят, приливащ в краищата си в лилав. Експерти, изследвали направените снимки, твърдят, че няма следа от подправяне на кадрите, като никой досега не е успял да даде обяснение за странния феномен.

Светлините в Хесдален

За пръв път се споменава за тези светлини през 30-те години на 20-ти век в долината Хесдален в Норвегия. Те представляват светещи топки в различни цветове – червени, сини, зелени и жълти, като често оставят след себе си оранжева следа. Този феномен се наблюдава по няколко пъти всяка година над долината, като досега няма обяснение за него.

Град в небето

През октомври 2015 година, видео заснето в Китай показва някакво образувание, приличащо на град в облаците. Необикновеният феномен бил наблюдаван за около 4 минути, като са го видели хиляди хора. Експертите твърдят, че това може да е резултат от пречупване на светлината – явление, при което обекти в близост до хоризонта изглеждат много по-големи, отколкото всъщност са. От тогава до днес необяснимият феномен е наблюдаван няколко пъти на различни места по света.

Триъгълно НЛО

През 2015 година бразилецът Денис Деко забелязал необикновен триъгълен обект да се носи в небето над квартал Моги да Круз в Сао Паоло. Той успял да заснеме обекта, като се приближил максимално. Изображението показва триъгълен, тъмен обект. За подобен тип НЛО се говори още от началото на 20-ти век. Някои твърдят, че това е секретен самолет на военните, докато други са убедени, че това е апарат на извънземни същества.

Летящ силует

През 2017 година в Замбия множество хора станали свидетели на изключително плашещ феномен. Над местен търговски обект е забелязан силует, носещ се в небето. Първоначално хората решили, че това е облак с причудлива форма, но той така и не се изменил, докато не изчезнал. Има редица мнения и теории относно уникалния феномен – някои са на мнение, че това е фалшива сензация, а други, че идва краят на света. Интересно е, че необикновеният феномен дори намира място в местните новини.

Небесни пипала

Снимки: worth-seeing.com

През 2015 година е забелязано необикновено атмосферно образувание над магистрала в Оклахома, САЩ. Хора пътуващи по магистралата съобщили, че от небето се спускат няколко фунии или пипала, стигащи почти до земята. Любопитното е, че два дни по-късно през района преминало торнадо, но за въпросния ден нямало съобщения за такова.