Защо да монтирате домофонна система във вашия вход?

1
228
Добави коментар
webmotionreg
webmotionreg

Домофонната система ще ви осигури необходимата сигурност и удобство.
Ако се притеснявате за сигурността в дома или офиса ви, решението може да бъде монтаж на домофонна система. Има голямо разнообразие от домофонни система на нашия пазара, от системи изпълняващи най-основни функции до системи използващи най-новите високи технологии. Може да използвате домофонната система като самостоятелен продукт или да я интегрирате с други системи за сигурност за да подобрите още повече сигурността във вашия дом. Не зависимо как ще я използвате, домофонната система е един от най-ефективните и достъпни методи за осигуряване на сигурността ви.

Какви функции изпълнява домофонната система?
Домофонните системи са предназначени да създават разговорни или видеовръзки между живущите и посетителите на дадена сграда. Освен това, те позволяват да се контролира и достъпа на хора в нея, чрез дистанционно отваряне на входната врата.

Какви са ползите от монтиране на домофонна система във вашия дом или офис?

Домофонната система ще ви осигури повече сигурност на вас и вашите близки. Видеодомофонните системи ще ви позволят да наблюдавате вашите посетители и да разберете защо са там преди да вземете решение да ги пуснете в дома си. В случай, че не сте си у дома, например сте отишли на почивка за няколко дни, можете да използвате видеодомофонни с възможност за запис на образи.
В случай, че имате посетители и искате да им позволите да влязат през входната врата на сградата, домофонната система ви позволя лесно и удобно, с натискане на един бутон от вашия апартамент, да им отворите без да се провиквате през балкона и да хвърляте ключове.
В домофонната система има възможност да се вгради система за контрол на достъпа в дадена сграда с помощта на чип/ключодържател. Това е модерен, сигурен и удобен начин за отключване на входната врата на вашия дом без ключ. Освен това, понастоящем използваните стандартни патрони имат твърде ограничено време на експлоатация. При използване на патрони за заключване на външната входна врата на сграда, времето, за което функционира нормално бравата е около 10 месеца. След това патрона се износва и ключовете на всички живеещи във входа ще трябва да се подменят с нови или, както се случва най-често, входа остава без заключваща се входна врата и лесно достъпен за недоброжелателни посетители.
Ако инвестирате допълнително в няколко видеокамери, вие ще можете да наблюдавате всяко едно помещение или зона във вашата сграда, което е добро допълнение към домофонната система.

Какъв вид домофонна система е най-подходяща за вашия дом?
Това зависи от вашите нужди и лични предпочитания. Най-общо казано на вас ви е нужно аудио или видео домофонна система.

Аудио домофонна система: обикновено този вид домофонна система се състои от домофонно табло с разговорно устройство и звънци, домофонна централа, която захранва и управлява цялата система и апартаментни слушалки.
Видео домофонна система: този вид домофонна система има допълнителна възможност за възпроизвеждане на образ. Системата се състои от домофонно табло с разговорно устройство, звънци и видео камера, домофонна централа, която захранва и управлява цялата система и видео домофони (монитори).

Домофонната система е едно от най-добрите решения да защитите вашия дом или офис.