Фаворитите на Световното първенство 2018: Бразилия – Betreview.net

1
183
Добави коментар

Независимо в какво моментно състояние или форма се намира, Бразилия винаги е сред фаворитите за спечелване на Световното първенство. Подобна ще бъде ситуацията и през това лято, когато “Селесао” ще гастролира по терените на Русия.

Бразилия е 21-кратен участник на световни първенства, като южноамериканците държат и рекорда за най-много титли – 5. За последно “кариоките” триумфираха в Япония и Южна Корея преди 16 години, когато триото на трите “Р”-та – Роналдо, Ривалдо и Роналдиньо ги изведе до петата титла.

Пътят до Русия 2018

За разлика от Аржентина, Бразилия нямаше проблем с класирането на Световното първенство. Селекцията на Тите доминира в зона Южна Америка и завърши на първо място с актив от 41 точки. Бразилците спечелиха 12 от мачовете си, направиха пет ремита и загубиха само веднъж – срещу Чили. “Селесао” завърши кампанията си на 10 точки пред втория Уругвай, което е показателно за доминацията им.

Активна подготовка за Световното първенство Бразилия стартира през ноември, когато изигра първа от общо четири контроли до момента. И в приятелските мачове “Селесао” показва страхотна форма – три победи (срещу Япония, Русия и Германия) и едно равенство срещу Англия. Определно най-престижният от тези успехи бе срещу световния шампион Германия – 1:0 в Берлин с попадение на Габриел Жезус.

Съставът на Бразилия за Световното първенство

Селекционерът Тите вече обяви имената на 23-та футболисти, които ще се качат на самолета за Русия. В списъка на специалиста попаднаха всички големи звезди на “кариоките” като Неймар, Роберто Фирмино, Филипе Коутиньо, Марсело, Дъглас Коща, Вилиан, Габриел Жезус, Фернандиньо, Паулиньо, Каземиро, Маркиньос, Тиаго Силва, Миранда, Ренато Аугусто и вратарите Алисон и Едерсон.

Лесно можем да посочим, че двете големи звезди на “кариоките” са Неймар и Филипе Коутиньо. От формата на тези двама футболисти до голяма степен зависи цялостния облик на бразилския тим. Ако Неймар и Коутиньо покажат най-доброто от себе си, то съперниците на “Селесао” ще имат огромни проблеми в дефанзивен план. Нужно е да отбележим и присъствието на двама качествени дефанзивни халфове в лицето на Фернандиньо и Каземиро. Тяхната работоспособност в защитен аспект ще бъде от голяма важност за цялостния баланс на бразилския отбор. На този етап е любопитно и кой ще води атаката на Бразилия. Вероятно Тите ще избира измежду Роберто Фирмино и Габриел Жезус.

Вече споменатият Неймар е един от фаворитите за голмайстор на Мондиала. Betfair дава на бразилеца коефициент от 11.0 да спечели Златната обувка, като по този показател шансовете му са равни с тези на Лионел Меси.

Заложи на Неймар за Голмайстор

Големият отсъстващ в състава на Бразилия се казва Дани Алвеш. Десният бранител на Пари Сен Жермен получи контузия в коляното, която няма да му позволи да играе в Русия. Фаворити за негов заместник в стартовия състав са Фагнер от Коринтианс и Данило от Манчестър Сити. Предстои да видим какво ще реши Тите по този въпрос. Той познава качествата на Фагнер, тъй като е работил с него и преди. Проблемът при Данило е друг, а именно – че по-често бе резерва в Манчестър Сити, отколкото титуляр.

Селекционерът на Бразилия

Аденор Леонардо Баки – Тите е 56-годишният наставник на Бразилия. Като футболист той се подвизава на позицията дефанзивен халф, но не успява да запише впечатляваща кариера. Нещата обаче се променят, когато преминава към треньорското поприще. В последните 26 години Тите записва успешна кариера на старши треньор, водейки грандове като Коринтианс, Гремио, Палмейрас, Интернасионал и Атлетико Минейро. Най-големите си успехи Тите записва с Коринтианс, като през 2012 година той печели не само Копа Либертадорес, но и Световното клубно първенство на ФИФА след победа над Челси.

До този момент Тите е водил Бразилия в 19 срещи, като той има впечатляващите 78.95% успеваемост – 13 победи, 3 равенства и само една загуба. Имайки предвид и представянето на Бразилия в квалификациите, нищо чудно, че отборът на Тите е смятан за един от големите фаворити да спечели Световното първенство. Едно е сигурно – тази Бразилия изглежда по-силна от онази на Луис Фелипе Сколари преди четири години.

Съперниците на Бразилия в груповата фаза и 1/8-финалите

На Мондиал 2018 Бразилия попадна в една група с отборите на Швейцария, Коста Рика и Сърбия. “Селесао” е фаворит за първото място, макар че Швейцария е достатъчно солиден тим, за да съперничи на големия играч в групата. Сърбия остават по-скоро загадка за нас, докато Коста Рика е очевидният аутсайдер.

Както и може да се очаква, Бразилия е фаворит на Betfair за спечелване на групата с коефициент 1.40. Betfair дава по-големи шансове на Сърбия спрямо Швейцария да спечели групата – 5.50 за западните ни съседи срещу 6.0 за “кръстоносците”. Шансовете на Коста Рика да спечели групата са оценени на 13.0.

Заложи на мачовете на Бразилия

В случай че Бразилия финишира първа в групата, то съперник на “Селесао” на 1/8-финалите ще бъде вторият от група F, където са отборите на Германия, Мексико, Швеция и Южна Корея. И обратното – ако завършат втори, бразилците ще срещнат победителя от групата. Най-вероятно Германия. Именно поради това, за южноамериканците ще бъде от сериозна важност да спечелят групата си, за да избегнат нова среща с Бундестима. Помним, че последната такава не завърши никак добре.

Виж пълната програма на Световното първенство >>>

Очакванията към тима

Както споменахме, намираме този отбор на Бразилия за далеч по-силен и балансиран от онзи отпреди четири години. “Селесао” са по-добри буквално на всеки пост – от вратаря до централния нападател. Отборът на Тите има прекрасни футболисти в офанзивен план, а черноработници като Фернандиньо, Каземиро и Паулиньо внасят баланс в средата на терена. Под ръководството на Тите Бразилия играе стабилно и в защита, което прави този тим още по-впечатляващ.

Именно поради това не е изненадващо, че заедно с Германия, Бразилия е фаворит на Betfair за спечелване на трофея с коефициент 5.50. Коефициентът за достигане на финал на “кариоките” е оценен на 3.60.

Заложи на Бразилия за Шампион
 Зареждане …

Бразилия: Кариоките се връщат по-силни и жадни за реванш

5 (100%) 1 vote

Свързани статии