Проклятие тегне над римейка на „Гарванът“ | Temaonline.bg

1
246
Добави коментар
Temaonline
Temaonline

По всичко изглежда, че над планирания римейк на филма „Гарванът“ тегне зловещо проклятие – поне ако се съди по поредния удар по проекта – напускането на актьора Джейсън Момоа, съобщава Hollywood Repoerter.

Момоа съобщи в своя профил в  Instagram, че се отказва от участие в римейка, и се извинява на феновете, както и на автора на оригиналния комикс от 1989 г. на Джеймс О’Бар.

„Чаках 8 години, за да изиграя тази мечтата роля. Обичам ви @corinhardy и @sonypictures, но за съжаление трябва да чакам още 8. Не сме от един отбор“ – написа Момоа. „Кълна се, че ще чакам. Джеймс O’Бар, съжалявам, че този път ти отказвам, следващия път няма. Този филм трябва да бъде освободен. И за феновете. Съжалявам. Не мога да играя какво да е, а само това, което филмът заслужава и той се нуждае от любов. Готов съм, когато и той ще е готов“.

 

Финансовите проблеми между продуцента Самюел Хадида и Sony Pictures, който трябваше да разпространява филма, са основната причина за провала на проекта. 

В началото на годината Sony постави ултиматум за завършване на филма до 11 октомври  2019.

Идеята да бъде заснет римейк на филма „Гарванът“ (1994), режисиран от Алекс Прояс, се заражда през 2008 г. Десет години по-късно проектът не само не е реализиран, но и бъдещето му е под съмнение.

През годините планираният римейк е белязан от проблеми със сценария, бюджетни затруднения, текучество на режисьори и актьори. За главната роля на Ерик Дрейвън бяха спрягани Брадли Купър, Райън Гослинг, Чанинг Тейтъм, Нъкълъс Холт, Джак О’Конъл, Люк Еванс, Джак Хюстън.

Джейсън Момоа
––––––––

През 2017 г. Джейсън Момоа замени Хюстън. „Sony Pictures“ оповести, че филмът, режисиран от Корин Харди, ще излезе на екран през 2019.

Вероятността това да се случи изглежда почти невъзможна след напускането на Момоа, който в поста си в Инстаграм споделя, че е чакал осем години мечтаната роля, но не може да чака още толкова.

Много фенове също смятат, че плановете за римейк на „Гарванът“ трябва да бъдат „погребани завинаги“. За почитателите на оригиналния филм има само един Ерик Дрейвън – Брандън Лий. Синът на легендарния Брус Лий загина на 31 март 1993 г. при трагичен инцидент на снимачната площадка на „Гарванът“.