Военен вертолет се разби край Крумово заради повреда, двама души загинаха

1
141
Добави коментар
uzunov1
uzunov1

Вертолет Ми-17 от военната авиация се разби по време на планов полет край авиобаза Крумово. Двама от тримата души екипаж, командирът на екипажа и помощник-пилотът,  са загинали на място. Третият – бордният инженер е откаран незабавно в болница, в съзнание.

Състоянието на инженера за момента е стабилно. Той е приет за лечение в Университетската болница в гр. Пловдив със счупвания, но е контактен и няма опасност за живота му, посочват от Министерството на отбраната.

Инцидентът се е случил около 20:30 часа снощи. Екипажът е изпълнявал тренировъчен полет по аварийно-спасителна работа с вертолет Ми-17, с борден № 417. До момента причините за катастрофата са в процес на изясняване. По случая се води разследване, което се води от Военноокръжната прокуратура.

”Към този час можем да съобщим, че няма данни за човешка грешка. Вероятно се касае за технически проблем, който е възникнал по време на извършване на летателно-учебното занятие”, обясни Румяна Арнаудова, говорител на главния прокурор, в ефира на БНТ.