Лятна грижа за косата – съвети от най-добрия коафьор в страната – Наско Папазов

1
241
Добави коментар
svetla58
svetla58

Коафьорът Наско Папазов: Използвайте продукти за слънцезащита и за косата
Според коафьора кислородът е сред най-големите врагове на косата

КУПИ спрей за коса L’Oreal Professionnel Vitamino Color 

Слънчевите лъчи вече са все по-голяма част от нашето ежедневие, а най-дългоочакваният и любим сезон вече е все по-близо. Всички знаем, че трябва да използваме продукти с UV-фактор, за да предпазим своята кожа, но знаем ли как трябва да се погрижим за косата си?

„Продуктите за слънцезащита са изключително важни в ежедневието ни дори и в градски условия, а не само когато се намираме на плажа. Косата има своя собствена слънцезащита до дължина около 12 сантиметра, след което я губи, а боядисаната коса е лишена от това свое естествено качество“, казва Наско Папазов.

КУПИ олио за коса L’Oreal Professionnel Mythic Oil Оriginal

Коафьорът съветва още боядисаната коса да бъде третирана както преди, така и след почивката на морето, за да има равномерен цвят. Той подчертава, че съвременните бои съдържат много подхранващи съставки, които създават блясък, който от своя страна отразява слънчевите лъчи и по този начин допринася за допълнителното предпазване на косата.

Наско Папазов подчертава още, че морската вода не е вредна за косата – факт, който може да успокои дамите. По-скоро негативен ефект върху нея оказва хлорираната вода в градски условия.

КУПИ маска за коса L’Oreal Professionnel SE Absolut Repair Lipidium

Именно за това е важно да използваме актуалните продукти с UV защита, съдържащи почистващи агенти, които неутрализират микрочастиците и минералите по косъма, които му пречат да се затвори. Косъмът има способността да се отваря, тогава той има нужда да бъде затворен, в противен случай в него попада кислород, който всъщност е най-големият му враг – той навлиза в косъма, започва да го изсветлява и да агресира върху него, което води и до трайно увреждане на косата.

КУПИ защитен спрей без отмиване Giovanni 2Chic Ultra Moist с двойно действие за суха и увредена коса

Повече за Наско Папазов

Наско Папазов е собственик на популярния фризьорски салон „N-stage“. Започва да се занимава с фризьорство на 16 години и е работил за някои от най-големите салони в София. Открива първия си салон на 21 години, който не след дълго се разширява и започва да предлага различни услуги за своите клиенти.

КУПИ крем за коса – Силикон с кератин обогатен с минерали от Мъртво море

Работил е с популярни лица от шоубизнеса, модата, бизнеса и политиката. Бил е част от екипите, които се грижат за визиите на участниците в детската Евровизия, Sofia Fashion Week, Dancing Stars, Шоуто на Азис и много други от лицата на българския телевизионен ефир.

КУПИ серум Londa Professional Care Visible Repair

Работата на талантливия коафьор често блести на кориците на популярни списания като Amica, Joy, Glamour, Cosmopolitan, Story и Hеllo. Наско Папазов е част и от артистичния екип на L’Oreal България.

Наско Папазов е избран да представи свой проект в категория „Авангардна мода“ на „Артистичен форум L’Oreal“ 2014, което определя като трамплин в своята кариера. През 2016 година печели престижната награда в категория „Авангардна мода“ на Международния фестивал на прическата и красотата „Sofia Hair Fashion Show“.
Повече за „N-stage“

Студио „N-stage“ се намира в сърцето на София на ул. Шар планина 49. Предлага високо качество на обслужване и грижа за клиента в уютна обстановка с минималистичен дизайн. Разполага с екип от девет човека, като освен професионална грижа за косата предлага и маникюр, козметични услуги и поставяне на мигли.

КУПИ масло за коса Pantene Oil Therapy

„N-stage“ предлага диагностика на косата, която все повече навлиза като практика в салоните. Чрез нея специалистите определят от каква грижа има нужда скалпа и косъма. Този вид диагностика се предлага за всеки клиент на салона при първо посещение, както и периодично, което позволява да се проследи резултата от грижите за косата.

Повече информация можете да откриете във Фейсбук страницата на студио „N-stage“, както и в профила в Инстаграм.

Фотокредит: Лео Кирилов

Етикети:
Amica, Cosmopolitan, Dancing Stars, GLAMOUR, Hеllo, JOY, L’Oreal България, Sofia Fashion Week, Story, UV защита, UV-фактор, детската Евровизия, морската вода, Наско Папазов, слънцезащита, Слънчевите лъчи, фризьорски салон „N-stage“, Шоуто на Азис