Мъж уби 4 деца и се застреля в Орландо

1
199
Добави коментар
Temaonline
Temaonline

САЩ
Мъж уби 4 деца и се застреля в Орландо
Две от децата били негови, а другите 2 на приятелката му, те били ан възраст 1,6, 10 и 11 години

12 Юни 2018 17:47
0

принтирай

|

текст

по темата

24-часовата критична ситуация в Орландо, щат Флорида завърши трагично, след като мъж взе като заложници 4 деца и барикадира в жилище – съобщи Orlando Sentinel.

Нападателят е идентифициран като Гари Уайн Линдзи, 35 годишен осъден престъпник, който в неделя вечерта се заключил децата в дома си, а приятелката му се обадила в полицията, за да алармира за домашно насилие.

На адреса около 23.45 ч. (06:45 бълг. врем) пристигнала патрулна полицейска кола и когато позвънили в жилището, Линдзи открил огън и прострелял един полицай.

Линдзи държал като заложници  неговете собствени деца на 10 и 11 г. и двете деца на приятелката му на 1 и на 6 години.

Драмата продължила 24 часа и полицията през това време пет пъти разговаряла с похитителя и го призовали да се предаде доброволно. Той обаче отказал.

 

 

Когато спецчастите щурмували жилището в 21.00 ч. (04:00 ч. бълг.вр.)  и  открили мъжа и децата мъртви. Основната версия на полицията е, че Уайн е убил децата, а след това се е застрелял.

 

 

Линдзи бил престъпник-рецидивист с много присъди и арести. През 2008 е арестуван и съден за домашно населие, подой и палеж. Осъден е на 30 г. условно и бил поставен под наблюдение, като е бил арестуван поне 4 пъти за нарушаване на реда и поредица от арогонтно поведение с нанасяне на телесна повреда. 

Заради стрелбата съседите от апартамента над Линдзи – Мигел лопес и Мариа Тапиа – били евакуирани веднага, след като след полунощ чули стрелба.

„Беше малко след полунощ, когато чухме някой да чука на вратата на апартамента на втория етаж“ – разказва Лопес за ABC  News – „След това някой отвори вратата, а в следващия момент чухме стрелба – бам, бам,бам,бам – 4 пъти. След това видяхме прострелян полицай, паднал на земята, целият в кръв. Беше ужасно“.
 

Полицията евакуирала и съседните жилища като подготовка за щурма. Някои от живеещите там били по пижама, те били транспортирани и настанени в хотел наблизо.
 

След това полицията блокирала целия квартал и никой не бил допускан да се приближава. Бил подготвен рейд на SWAT частите и той бил осъществен вчера следобяд, но за съжаление полицаите не успели да спасят човешки животи и всички били мъртви.