Уругвай с измъчен успех над „Фараоните“, Суарес с куп пропуски – SportVox

1
141
Добави коментар
sheri
sheri

Отборът на Уругвай започна с трудна победа в група А на Мондиал 2018, след като надделя с 1-0 над Египет в среща от първия кръг, играна на „Екатеринбург Арена“ в едноименния град.

Първият точен удар в мача бе нанесен от Единсон Кавани в осмата минута, но шутът на нападателя на ПСЖ бе спасен от Елшенави.

В 24-ата минута топката стигна до Луис Суарес след изпълнение на корнер, но звездата на Барселона направи фрапантен пропуск от няколко метра, стреляйки покрай страничната греда.

В първите секунди след почивката Суарес получи чудесен пас от Кавани, но този път бе опроверган от стража на „фараоните“.

Четвърт час след старта на втората част нервите на Оскар Табарес не издържаха и той замени двете си крила Де Аракаета и Нандес с опитните Родригес и Санчес.

В 74-ата минута Луис Суарес направи поредния си пропуск. Кавани изведе отлично съотборника си, но нападателят реши да финтира вратаря и в крайна сметка Елшенави успя да вземе топката от краката му.

В 83-ата бледият днес Кавани отправи страхотно воле от дъгата на наказателното поле, но Елшенави показа класа и изби топката с една ръка в ъглов удар.

В 88-ата минута и шансът обърна гръб на „урусите“. Кавани стреля по прекрасен начин от фаул, но топката нацели напречната греда.

Секунди по-късно резервата Санчес изпълни свободен удар от дясно, близо до корнера, слагайки кълбото на главата на Хосе Хименес и защитникът се разписа за 1-0.

След успеха „урусите“ вече имат три точки, с колкото са и домакините от Русия. Египет е без актив, както и тимът на Саудитска Арабия.

Следващият мач на Египет е срещу домакина Русия на 19 юни, а ден по-късно Уругвай ще се изправи срещу „соколите“ от Саудитска Арабия.

Състави:

Египет (4-2-3-1): Елшенави – Фатхи, Габр, Хегази, Абделшафи – Хамед (50 Морси), Елнени – Уарда (82 Собхи), Абдала, Трезеге – Маруан (63 Кахраба)

Уругвай (4-4-2): Муслера – Варела, Годин, Хименес, Касерес – Нандес (58 Санчес), Весино (87 Торейра), Бентанкур, Де Аракаета (59 Родригес) – Суарес, Кавани

Стадион: „Екатеринбург Арена“, Екатеринбург

Съдия: Бьорн Кайперс (Холандия)
Помощници: Сандер Ван Рьокел (Холандия) и Ервин Зейнстра (Холандия)

Жълт картон: Хегази (Египет)

Голмайстор:  1-0 Хименес 89