Бившият футболистът Марио Метушев закла приятел от детинство в пиянска свада

1
84
Добави коментар
Temaonline
Temaonline

БЪЛГАРСКА ДЕЙСТВИТЕЛНОСТ
Бившият футболистът Марио Метушев закла приятел от детинство в пиянска свада
Бившият играч на „Пирин“ – Благоевград гостувал в дома на жертвата в Гоце Делчев

16 Юни 2018 11:41
0

принтирай

|

текст

Бившият футболист и настоящ футболен треньор Марио Метушев е убил по жесток начин свой приятел в Гоце Делчев, а след това е опитал да се самоубие.

Метушев е настанен в болница, в тежко състояние, предаде bTV.Инцидентът стана в гр. Гоце Делчев към 16 ч. на ул. „Николй Атанасов“. По неофициална информация засега става дума за конфликт заради неуредени финансови задължения.

Убитият е Красимир Колджиев на 41 г., а раненият е на 39 г. Марио Метуиев. Същият е бивш футболист на Пирин Благоевград.

 

 

 

 

 

Марио Метушев 

 

 

 Красимир Колджиев-Дзъмбо

 

Инцидентът е станал в къщата на жертвата Красимир Колджиев-Дзъмбо в Гоце Делчев  навръх празника Рамазан Байрам. Двамата били приятели от детинство. Скандалът вероятно се е разразил след голямо количество алкохол. Двамаат пили от сутринта в местно заведение. 

Майката на убития е била свидетел на престъплението. Тя знае какво е станало, ние нямаме обяснение, твърдят съседи, цитирани от „24 часа“.

Кървавата драма се разиграла вчера в жилището на 42-годишния Красимир около 16,30 ч. В дома му бил приятелят му от детинство бившият футболист и настоящ треньор Марио Метушев. Двамата се скарали. Марио взел нож и пробол няколко пъти Красимир, който издъхнал.

След убийството Метушев направил опит да сложи край на живота си като забил ножа в шията си. Настанен е в болница с опасност за живота.

 

 

Полицията разпитва хората, които последни са ги видели живи. Тези в заведението твърдят, че по нищо не личало какво ще се случи час по-късно. Излезли прегърнати от заведението, прекарали там няколко часа и пили, разказват свидетели. После отишли в дома на Красимир, където майка му била приготвила празничен обяд.

Пуснали музика и докато жената чувала само музиката, изведнъж видяла трупа на сина си и окървавения му приятел. Не разбрала за какво са се скарали. Само двамата знаят….. Единият отнесе тайната в гроба си, а Марио Метушев, оцелелият, все още бере душа в болница, претърпял операция.

Според лекарите в Гоце Делчев опасността за живота му е отминала, но не е в състояние да разказва какво се е случило. Все още е рано, казват полицаите. Трагедията отприщи всякакви градски легенди. Някой твърдят, че Марио Метушев имал психичен проблем, отключил го след тримесечен престои в ареста, където бил задържан за контрабанда с тютюн. Смесил алкохол с антидепресанти и развъртял ножа в дома на приятеля си.

Други намесват финансови отношения, което от полицията отричат категорично, определяйки случилото се като пиянска свада. Разследващите са убедени, че ако Метушев може да говори, той със сигурност няма да помни какво се е случило, защото истината е, че са били много пияни.

Случаят ще приключи като битов скандал, завършил с убийство и опит за самоубийство и ако Митушев оцелее, нормален, след всичко това, то той ще отговаря за убийство и ще бъде осъден за причиняване смъртта на Красимир. Два погубени човешки живота. Вероятно с изключително смешен мотив, задълбочен след употребата на голямо количество алкохол.

Марио Метушев е бил състезател на Пирин (Гоце Делчев), Велбъжд, Ботев, Черно море, Черноморец, Берое, Янина (Гърция), Пирин 1922 и ОФК Бдин (Видин).

От 2013 година е ст. треньор на отбора на ФК Места 2005 (Хаджидимово).