Почивка в Сливенския Балкан – Туристически комплекс Дивеците – Сливен

1
134
Добави коментар
vipsofia
vipsofia

Туристически Kомплекс „Дивеците“ се намира на 30 км. от Сливен и 20 от Жеравна, в западния край на с. Ичера, живописно разположен на брега на река Камчия. Хотелската част представлява отделна сграда, която е изолирана от шума на механата.
Всички стаи са с изглед към река Камчия. Отоплението в стаите е с централно парно. Всяка стая разполага със собствен санитарен възел и кабелна телевизия.
Разполагаме с два апартамента и луксозна стая оборудвани с вани; пет стаи с по две отделни единични легла и 13 стаи със спални. Повечето стаи разполагат с разтегателен фотьойл, който при ползване се заплаща.

ЕДНОДНЕВЕН ДЕЛНИЧЕН ПАКЕТ: VIP цена: 32лв.
За настаняване през петък и събота се доплащат 8.00 лв. на ден 
ВИП ваучерът е за ЕДИН човек и включва:

Една нощувка 
Една закуска
Една вечеря
Открит плувен басейн
Wi-Fi в целия хотел
Паркинг

​ЕДНОДНЕВЕН ДЕЛНИЧЕН ПАКЕТ: VIP цена: 37лв.
За настаняване през петък и събота се доплащат 8.00 лв. на ден 
ВИП ваучерът е за ЕДИН човек и включва:

Една нощувка 
Една закуска
Един обяд
Една вечеря
Открит плувен басейн
Wi-Fi в целия хотел
Паркинг

Гостите на механата ще се насладят на приятна и уютна обстановка, на приятната музика за всеки вкус, на доброто обслужване и вкусните местни гозби и деликатеси. Механата разполага с две зали и лятна градина на брега на реката. Наличието на две зали осигурява условия за провеждане на семинари и делови срещи.

Ичера – малко село в пазвите на Сливенския Балка в близост до Жеравна, Медвен, Котел и Катунище.
Най-ранните следи за появяването на Ичера водят към ранносредновековната крепост „Сикера“ от IV — V век. От названието Сикера произхожда и днешно име на село Ичера.
Селото често е сменяло местонахождението си, за което говорят находки и различни имена на местности: Манастира, Дивеците, Селски дол, Черковенски рът, Махаленски рът. По време на Руско-турската война през 1828–29 г. голяма част от полските селяни в Сливенско били принудени да напуснат селата поради палежите на турците, отмъщаващи си за подкрепата на българите за руската армия.
Едно от тези села било село Матей. Повечето от матейци емигрирали в Русия, но четири семейства останали в Ичера (откъдето минал керванът): Драгомани, Карамани, Мокрета и Жекоолар.
В селото е имало най-различни занаяти: горски работници, килимари, ковачи, колари, калайджии, собаждии, бъчвари, дърводелци, шивачи, кундурджии, сарачи, бръснари, воденичари, фурнаджии, касапи…
В Ичера е било силно развито животновъдството (овцевъдство, козевъдство, говедовъдство, свиневъдство).
Въпреки каменистия терен в околностите на селото има и земеделие. Отглеждат се ечемик, царевица, овес, фий, пшеница, ръж, боб, леща, тръстика, слънчоглед, картофи. Ичера е подходящо място за селски туризъм, почивка и отдих както през зимата така и през лятото.