Франция се измъчи за 2:1 срещу Австралия | Temaonline.bg

1
143
Добави коментар
Temaonline
Temaonline

РУСИЯ 2018
Франция се измъчи за 2:1 срещу Австралия
Австралийците остават само с две победи на световни първенства

16 Юни 2018 15:45
0

принтирай

|

текст

Франция започна с трудна победа участието си на световното първенство. Фаворитът в група С надигра с 2:1 Австралия, след като се нуждаеше от късен гол на Пол Погба. Преди това двата тима си размениха по едно попадение след точни изстрели от дузпи на Антоан Гризман и Миле Йединак.

Световните шампиони от 1998 г. отправиха общо 13 удара към вратата на „кенгурата“, но в голяма част от мача не действаха по най-добрия начин в предни позиции. През първата част гол на стадиона в Казан не падна, а всичко по-интересно се случи след почивката.

Гризман откри от дузпа в 58-ата минута, която беше отсъдена след намеса на технологията за видеоповторения. Само четири минути по-късно Австралия изравни.

Австралийците остават само с две победи на световни първенства. Те нямат положителен резултат от Южна Африка 2010, когато постигнаха победа и равен, а четири години по-късно в Бразилия бяха с три загуби, отпадайки още в групите.Селекционерът на Франция Дидие Дешан избра интересен състав, започвайки с Гризман, Усман Дембеле и Килиан Мбапе в предни позиции. Зад тях бяха Пол Погба, Нголо Канте и Корентен Толисо. В защита пък изненадващо на десния фланг започна Бенжамен Павар.

 

C’est terminé !! Viiiictoire !!! (2-1) @AntoGriezmann et @paulpogba sont les buteurs !! #FRAAUS #FiersdetreBleus pic.twitter.com/BHYG65ilrq
— Equipe de France (@equipedefrance) June 16, 2018

През първата част Франция игра еднообразно, като стигна само до едно голово положение. През по-голяма част от времето „петлите“ играеха с флангови атаки, които не водеха до никакъв успех.

Второто полувреме започна много интересно, след като Франция смени подхода си. „Петлите“ започнаха да играят повече през центъра, търсейки извеждащи подавания. Точно един такъв пас на Погба стигна до Антоан Гризман, който падна в наказателното поле след контакт с Джошуа Риздън.

Първоначално съдията Андрес Куня остави играта да продължи, но получи информация в слушалките си, че контакт има. Уругваецът видя ситуацията на видеоповторение, използвайки системата VAR и посочи бялата точка.От 11-те метра Антоан Гризман стреля много силно с левия крак в левия ъгъл на Матю Райън и изведе Франция напред.

Голмайстор №1 на последното европейско първенство затвърди добрата си форма. За Гризман това беше 9-и гол, в който е замесен, след като отбеляза седем и даде две асистенции на последните две големи първенства за тима си.

Радостта на „петлите“ обаче продължи само четири минути, след като Австралия на свой ред получи дузпа. Самюел Юмтити действа много некоординирано в собственото си наказателно поле и след центриране от пряк свободен удар изби топката с ръка.

Капитанът на Австралия Миле Йединак застана зад топката и с премерен удар в средата успя да преодолее Юго Лорис.Попадението на халфа падна точно четири минути и седем секунди след гола на Гризман. Това се превърна и в най-малката разлика между два гола, отбелязани от началото на световното.

След изравнителния гол Дидие Дешан веднага взе мерки и много бързо направи трите си промени. Първоначално той извади Гризман и Дембеле, за да пусне на терена Оливие Жиру и Набил Фекир. Франция заигра повече с центрирания, а малко по-късно и Блез Матюиди влезе.

Въпреки това играта на Франция не се промени драстично и тимът продължи да изпитва големи проблеми в предни позиции. Едва в заключителните 10 минути „петлите“ тръгнаха по-масирано в предни позиции и това им донесе успех.