Ахелойци на протест срещу новия път за Слънчев бряг

1
153
Добави коментар
uzunov1
uzunov1

Ахелойци излязоха на протест срещу новия път за Слънчев бряг. Според жителите на крайморското градче, ремонтираната отсечка е проектирана така, че затруднява достъпа им до дома. В началото на летния сезон се оказва, че пътят, който трябваше да обезопаси района, прочул се още преди години с множество катастрофи, всъщност създава нови опасности за водачите.

Протестът:

Днешната демонстрация събра около 50-ина жители на Ахелой. Те излязоха край кръговото кръстовище на Равда. Проявата бе посетена и от кмета на града, както и от началника на ОПУ. Те обаче не успяха да успокоят страстите.

Вместо това, протестът бе белязан с междуличностни дразги и обвинения в стартиране на предизборна кампания. Инициаторът на демонстрацията Мануел Момчилов сподели, че е получил и предупреждение от полицията, във връзка с организираната масова проява.

Проблемът:

Според Момчилов, вариантите да се стигне от Бургас до Ахелой или удължават пътя с около 4 километра, или представляват опасност за автомобилите. Нито едно от предложенията на Пътната агенция и местната администрация не удовлетворяват нуждите на жителите на градчето.

”На кръговото на Равда има една отбивка, един много остър десен завой по средата на кръстовището, който сече другото движение”, посочва младият мъж. Най-опасно е преминаването на автобусите, които са големи и трудно маневрени.

Решението:

По думите на Момчилов, кметът на Ахелой мимоходом е споменал, че в предварителните проекти имало отсечка, която обаче не била построена. След днешния протест, от общината са обещали обществено обсъждане на вариантите за решаване на проблема.

Обещанието е до две седмици той да бъде отстранен. Ахелойци обаче не вярват, още повече предвид навлизането в активния летен сезон.