ЦСКА взе португалец от школата на „Манчестър Сити“

1
127
Добави коментар

Португалското крило Жорже Фернандо Барбоса Интима ще играе в ЦСКА под наем през следващия сезон. Той е собственост на френския „Сент Етиен“. 23-годишният футболист, познат във футболните среди като Жоржиньо, подписа договора си и в четвъртък ще пътува с отбора за лагера в Австрия, съобщи сайтът на „червените“.

Жоржиньо е кадър на школата на английския „Манчестър Сити“, където е привлечен през 2011 г. В продължение на близо 5 сезона той играе за юношеските формации на „гражданите“, като записва мачове и за дублиращия тим, чийто наставник тогава е Патрик Виейра.

Следва дебют в професионалния футбол с екипа на португалския „Арука“. През есента на 2016 г. в 10 мача за шампионата записва 5 гола и още толкова асистенции и това му осигурява трансфер в „Сент Етиен“. През миналия сезон офанзивният халф играе като преотстъпен в родината си с екипа на „Шавеш“.

Жоржиньо има двойно гражданство и е актуален национал на Гвинея Бисау. Като юноша е ставал европейски вицешампион с Португалия (U19) на континенталния шампионат през 2014 г. в Унгария.