Гришо победи Джумхур и се изправя срещу Джокович | Temaonline.bg

1
175
Добави коментар
Temaonline
Temaonline

Още във втория си двубой на трева за 2018 г. Григор Димитров ще се изправи срещу един от най-силните тенисисти в света – Новак Джокович (Сър).

Двамата ще се срещнат във II кръг на турнира в лондонския клуб „Куинс“, след като преодоляха по коренно различен начин първите си препятствия в надпреварата с награден фонд €1,98 млн.

В откриващия си мач поставеният под №2 българин надделя мъчно над Дамир Джумхур (БиХ) с 6:3, 6:7 (4), 6:3. 27-годишният хасковлия сам усложни положението си и бе изправен пред критична ситуация в началото на III сет, но все пак се измъкна от психологическата дупка.

Димитров водеше със сет и пробив, когато допусна босненецът да направи рибрейк и да стигне до тайбрек във втората част. В дългия гейм нашият направи редица грешки и подари сета на противника си с дълга топка в аут. Решаващата част пък започна с пробив в подаването на Григор, който изостана с 0:40 и успя да върне само една точка. В този момент световният №5 най-сетне върна ритъма в играта си и до края на мача спечели 6 от следващите 8 гейма, слагайки точка на спора с ас при първия си мачбол.

Димитров постигна общо 9 директни точки от сервис и направи 5 двойни грешки, след като вкара 65% първо подаване. Той реализира и 4 от 15 възможности за пробив и спаси 6 от предоставените на Джумхур 8 шанса.

Веднага след това на централния корт излезе участващият с „уайлд кард“ Джокович за двубой с квалификанта Джон Милман (Авл). Сърбинът се разправи със своя опонент само за 65 мин., разгромявайки го с 6:2, 6:1.

Това ще бъде осма среща между Джокович и Димитров, като сърбинът води с 6-1 победи. Единственият им предишен мач на трева е знаменитият 1/2-финал на „Уимбълдън“ през 2014 г., в който сърбинът се наложи с 6:4, 3:6, 7:6 (2), 7:6 (7). Успехът на българина е на клей в Мадрид (Исп) през 2013 г. – 7:6 (6), 6:7 (8), 6:3 в I кръг на „Мастърс“.