Щерката на Илиана Раева за майките на деца с увреждания: От такива “майки” ми се повръща!

1
222
Добави коментар

В интернет пространството се появи скандален пост идващ от звездната щерка на Илиана Раева и Наско Сираков – Славея Сиракова. Младата Сиракова избухна срещу майките на деца с увреждания и показан крайно некомпетентно мнение по въпроса, според десетките коментиращи.

„Повръща ми се от такива майки“, „Държавата не ви е длъжна“ и други подобни цитати от публикацията на Славея предизвикаха гнева на потребителите мрежата. Един такъв потребител дори съпостави изказването на Славея с предизборната кампания на майка ѝ и по-конкретно момента, в който Илиана Раева се среща именно с момиче с увреждания и позира за снимка с нея.

Ето какво написа Славея Сиракова без редакторска намеса. Скоро след като заваляха гневните коментари наследницата на Наско и Илиана изтри поста си.

„Системата няма как да убие нещо, или някой поради простата причина, че всеки един от нас също изгражда своя собствена система. Работата ми е свързана с хора, с техните нужди, но и с тяхното безхаберие и безотговорност! Историята познава десетки случаи на родители създали потомство и на такива, които са го изоставили. Съвременната медицина дава възможност да видиш какво ти предстои, за да вземеш най-доброто решение преди всичко за себе си и детето, което носиш в утробата си! Когато си решила да раждаш, очевидно си решила и да бъдеш майка! Когато “системата те убива” търсиш начин не само да оцелееш, но и да живееш пълноценно заради същото това дете, което си родила. Идва един момент обаче, в който се сблъскваш със собствените си недостатъци, посредственост и егоизъм. В този момент естествено посредствената ти природа е готова да обвини всичко и всеки и да си проправи път…

– Истината е, че от такива “майки” ми се повръща! Или изоставяте децата си ( виждам го всеки път, когато ходя в домовете, които се нуждаят от подкрепа), но сега го видях, заради цялата ви патардия! След като сте решили да давате живот, ще се научите да намирате максимално полезен начин да сте преди всичко добри родители! Държавата и хората не са ви длъжни, но всеки път проявява човечност, заради моментите ви на безчовечност!!!“