Случаен гол на Суарес класира Уругвай | Temaonline.bg

1
140
Добави коментар
Temaonline
Temaonline

РУСИЯ 2018
Случаен гол на Суарес класира Уругвай
В мач №100 за Уругвай Луис Суарес отбеляза своя 52-ри гол и той е първият уругваец, който вкарва на три световни първенства

20 Юни 2018 22:52
0

принтирай

|

текст

Уругвай се класира за осминафиналите на световното първенство след втора победа в група А.

„Албиселесте“ обаче по никакъв начин не убеди с играта си, след като успя да победи само с 1:0 срещу слабака Саудитска Арабия, про това попадението дойде след грешка на вратаря.

В мач №100 за Уругвай Луис Суарес отбеляза победния гол в 23-та минута, след като при  центриране от корнер вратарят се размина с топката, а тя попадна в нападателя на Барселона, който нямаше проблем да се разпише в опразнената врата. 

С попадението си във вратата на Саудитска Арабия Суарес влезе в историята като  записа своя мач №100 за националния отбор, реализирайки 52-ия си гол. Осве това той е първият уругваец, който вкарва на три световни първенства. Суарес отбеляза три попадения в Южна Африка през 2010 г., когато тимът му стигна до полуфиналите, а четири години по-късно вкара нови два гола.

 

Luis Suarez – the first player to score at three different editions of the #WorldCup for @Uruguay! pic.twitter.com/B2xfSuZd47
— FIFA World Cup (@FIFAWorldCup) June 20, 2018

Играта на двукратният световен шампион обаче по никакъв начин не убеди за втори пореден двубой. Отборът трудно създаваше добри положения за гол, а във втори пореден двубой и Суарес, и Кавани не се представиха на необходимото ниво, на което се надяват феновете на отбора.

Фактът обаче е, че Уругвай  е на осминафинал, а след няколко дни в директен спор с Русия ще се определи победителят в група A.

Уругвайците не бяха печелили първите си два мача на световни финали от 1954 г., когато потеглиха с две победи и стигнаха до третото място в крайното класиране. Сега обаче те се класират сред най-добрите 16, като в последния мач от групите влизат в директен спор с Русия за първото място. Двубоят между Русия и Уругвай, които са с по шест точки, е на 25 юни. 

Евентуални съперници на осминафилите са Португали и Испания, които по всяка вероятност ще излязат от група ВСелекционерът на урусите Оскар Табарес направи две промени в титулярния състав като смени Нандес и Де Арескета. И двамата не впечатлиха срещу Египет, затова вместо тях започнаха Кристиан Родригес и Карлос Санчес.От самото начало Уругвай показа намерението си да бъде много активен по фланговете, като всички атаки бяха съсредоточени главно там. Сериозна активност показаха и крайните защитници Мартин Касерес и Варела, които се включваха при всяка удобна възможност.

В началните минути обаче Уругвай така и не успя да застраши сериозно вратата на Саудитска Арабия. Азиатският тим беше много добре подреден в защита и постоянно имаше числено предимство около топката. Халфовете в бяло играеха близо до защитата и това сериозно затрудни южноамериканците.

Все пак в 23-ата минута Уругвай успя да открие резултата чрез юбиляра Суарес. След центриране от корнер на Карлос Санчес, вратарят на саудитите Ал Оваис се размина с топката и от около шест-седем метра за голмайстора на уругвайците не представляваше проблем да се разпише.До края на първата част изненадващо по-добрите положения бяха за азиатците. Два пъти Хатан Бахбир се озова в близост до вратата, но не успя да се разпише. При второто положение крилото засече центриране, когато беше оставен непокрит, но прати топката над вратата.

Саудитите завършиха първата част с по-голям процент притежание на топката, като не се притесниха от попадението на Уругвай. За сметка на това играчите на Оскар Табарес така и не успяха да наложат контрол над двубоя. Футболистите в небесносини фланелки направиха голям брой грешки при подаванията си в половината на азиатците.

След почивката битката по терена взе връх, като и двата отбора вече действаха доста по-агресивно. Уругвайците предпочетоха да „затворят“ срещата и разчитаха на изритани топки, с които целяха да сведат до минимум грешките в собствената си половина.Суарес и Кавани играеха все по-рядко с топката, като по-големите опасности за Уругвай бях при статични положения. Въпреки това точни удари липсваха.

Саудитска Арабия също нямаше идея как да промени изхода на двубоя. Футболистите на Хуан Антонио Пици показаха желание, тичаха много, но нямаха нито една реална голова опасност пред Фернандо Муслера.

До края на двубоя Саудитска Арабия така и не успя да притисне уругвайците. Футболистите в бяло стигнаха само до един удар, но той беше много слаб и без проблем Муслера улови топката. Уругвай пък имаше няколко добри шанса, но не ги материализира. Първо Кавани се засуети в наказателното поле и изгуби топката, а в 85-ата минута Суарес стреля много неточно.

През втората част урусите дори не успяха да отправят точен удар към вратата на саудитите.