Първата дама Мелания облече яке с надпис „Не ми пука“ за среща с деца имигранти

1
208
Добави коментар
Temaonline
Temaonline

Съпругата на президента на САЩ Мелания Тръмп предизвика критики заради облеклото си, когато тръгна на посещение в център на границата с Мексико, в който са настанени деца-мигранти.

Когато първата дама на САЩ Мелания Тръмп се срещна със задържани деца на мигранти на границата с Тексас, тя попита със състрадателен тон:

„Как мога да помогна тези деца да се срещнат с техните семейства възможно най-бързо?“.

И след това като че ли сама даде отговора, след като се появи облечена в зелен жакет с качулка а Zara с надпис на гърба: „Изобщо не ми пука, а на теб?“. 

Когато бе попитана какво послание отправя дрехата на първата дама, говорителката Стефани Гришам каза: 

„Това е яке. Няма скрито послание. Надявам се, че след днешната важна визита в Тексас, медиите няма да изберат да се фокусират върху гардероба й“.

Първата дама се преоблече с бледожълто яке, преди самолетът да кацне в Макалън, Тексас, за посещението в центъра, където са настанени 55 деца мигранти.

Тя посети центъра само ден, след като президентът Доналд Тръмп смени курса и нареди семействата, влизащи от Мексико нелегално в САЩ, да не бъдат разделяни, отбеляза Ройтерс.

А днес Доналд Тръмп нареди на Пентагона да настани във военни бази 20 000 непридружени деца мигранти на територията на страната – каза говорител на армията.

В своя указ, подписан в сряда, за да сложи край на разделянето на границата на семействата на нелегални мигранти, американският президент Доналд Тръмп нареди на министерството на отбраната да предостави всяка сграда, която може да бъде използвана за настаняване на мигранти.

Здравното ведомство от няколко седмици иска да използва някои от многото американски военни бази в южната част на САЩ, за да настанява там непълнолетни мигранти, пристигащи сами в САЩ, за да намери техни близки.