Енергийна гимнастика!

24
636
Добави коментар

Енергийната гимнастика – няколко прости упражнения, които отнемат около 5 минути.Те може да се направят, докато лежите в леглото или стоите.  Силата на тяхното въздействие е впечатляваща.

Тази гимнастика е легенда, че всеки, който я прави в рамките на 5 минути може да направи чудеса,  ако правите упражненията редовно, младостта се удължава, а също и радостта от живота.
Енергийните усилия ви позволяват да възстановите загубите на енергия и да отворите канали за свежа енергия. Тези упражнения могат да увеличат  емоционалната интелигентност. Те се използват от много лечители за възстановяване на енергийния баланс, за подобряване работата на всички органи и системи.

Диагностични инструменти, които могат да измерват енергийното поле и цвета на аурата, показват промени веднага след приключването на тези упражнения. Контурите на аурата се изравняват

Тези, които правят упражненията ежедневно могат да лекуват себе си.

Изправен стоеж или лежанка:

Упражнение 1  Последователно с двата крака-изпънати, направете кръгови движения – по 4 пъти в двете посоки.

Упражнение 2: С огънати колена направете кръгови движения по 4 пъти в двете посоки.

Упражнение 3:.  Ротация на тазобедрената става, редуващи се наляво и надясно  4 пъти в двете посоки

Упражнение 4. Повдигане на седалището и бедрата въртеливо  4 пъти в различните посоки.

Упражнение 5. Въртеливо движение на китката на двете ръце напред и назад 4 пъти.

Упражнение 6. Ротационното движение на лакътната става на двете ръце назад и напред 4 пъти.

Упражнение 7. Ротационното движение на раменните стави на двете ръце назад и напред 4 пъти.

Упражнение 8. Застанете на лакти, движение на главата по 4 пъти назад и напред, след това завъртане на главата обратно на часовниковата стрелка  4 пъти.

Упражнение 9. Въртеливото движение на очите  4 пъти напред-назад и 4 пъти обратно на часовниковата стрелка.

Упражнение 10. Легнете на леглото, опирайки се на лопатките и на краката, краката свити в коленете, направете транслационно движение на коленете на ротационен принцип, като пъпа се движи напред, ръцете като възглавница под главата. Налице е усукване на гръбнака и прешлените. Ако не се получи веднага, то след няколко тренировки ще успеете.

Ако сте изправени, това упражнение се изпълняват по-леко със свити в коленете крака, разположени пръстите леко навътре в нивото на рамото. 10 упражнения в изправено положение като „Скиор“, всеки път, правите движенията на скиора….

В края на енергийния фитнес,  потрий ръце,  крака – ако сте прави, на пръсти, на пети, от вътрешната страна, външната), разтривайте ушите, китките, движения, като че ли си измивате лицето с движение от долу нагоре, няколко масажни движения над главата и ръкопляскане!

Енергийната гимнастика е най-добре да се прави, когато ви е най-удобно. Постепенно привиквате, вие ще се чувствате все по-добре и по-добре, по-млади и по-забавни!
Погрижете се за себе си! Бъдете млади и здрави!