Тези цветя привличат в дома ви любов и щастие. Топ 10 на НАЙ-НЕОБХОДИМИТЕ растения

1
232
Добави коментар

Спешно си набавете едно от тези прекрасни растения и повярвайте: със сигурност ще ви донесе щастие!

1) Първото място в този списък по право принадлежи на Спатифилума (още известно като “женско щастие”).

Това многогодишно растение идва от отдалечени южноамерикански гори. Не се отглежда трудно. Основното е да го поливате всеки ден и през пролетта да го пресадите в свежа почва. С какво ще ви помогне:

Неженените ще намерят своя партньор;
Който вече мисли за дете – ще забременее;
В семейство, където расте “женското щастие”, винаги има любов и разбиране.

2) На второ място е едно много красиво цвете – стайната теменужка.

Теменужките, както всеки знае, изискват педантични грижи, те се нуждаят от много светлина и не понасят много вода. Независимо от това, това капризно цвете е много популярно. Теменужките спомагат за поддържането на мира в семейството и за по-малко конфликти. В допълнение, това цвете е символ на вечната любов

3) На трето място е добре познатата китайска роза, хибискус.

Всеки човек обича красивите ѝ и големи цветя. Хибискусът се нуждае от топлина, защото идва от тропиците, но не повече от 35 градуса. Ако имате хибискус в дома си, скоро ви очаква страстна любов.

4) На четвърто място е хоя или “восъчно цвете“.

При стайните лиани има много разновидности. Например има и Хоя Кери, която в някои страни се подарява като “валентинка” на 14 февруари. Но в домовете си хората често отглеждат хоя красива или хоя месна. Хоя ще ви донесе семейно щастие, особено ако я поставите в спалнята си.

5) Златната среда в нашия списък се заема от Мирта.

Този вечнозелен храст цъфти с малки бели цветя. Освен красотата си, той има и лечебни свойства. Самата дума “мирта” се превежда от гръцки като “балсам”. Смята се, че миртата прави бракът успешен и във вече развитото семейство носи щастие и мир. В някои страни това растение дори се смята за най-добрия дар за младоженците.

6) Аихризон – и шесто място. Други наименования – “дървото на любовта” и “дървото на щастието”.

Това е стайно цвете, което може да достигне до 30 см височина. То има особени листа, подобни на сърце. Както подсказва името, то носи любов и щастие на своя собственик.

7) Следващото растение е красивата и непретенциозна калатея.

Родината на това растение с красиви шарени листа е Америка. Заради красивите си листа тя е доста разпространена. Калатеята ни помага в семейния живот, защото е символ на щастието в дома.

8) Кой е следващият? Небезизвестният хлорофитиум, или просто – “семейно щастие”.

Лесно е да се грижите за това растение. То расте добре и цъфти красиво. Само през лятото, иска малко повече вода. С хлорофитиума семейният ви живот ще бъде щастлив и спокоен – това е, което казват хората.

9) Предпоследното растение, даряващо щастие, е киселец.

В сока на киселеца присъства оксалова киселина, и затова има това име. Той може да бъде отглеждан, както у дома, така и в градината. И колко много различни лечебни свойства има! Но това е друга тема. Ако искате да намерите любовта си или да запазите семейството си, отглеждайте си киселец.

10) И най-накрая Анториум или “мъжко щастие”.

Това цвете има различни видове. То не понася директна слънчева светлина, изисква често поливане и изпитва слабост към високата влажност (особено по време на растеж). То ви дарява със сила, успех и щастие в любовта.

loading…