Уругвай спечели група А след класика срещу Русия – SportVox

1
130
Добави коментар
sheri
sheri

Отборът на Уругвай записа трета поредна победа в група А и завърши на първо място, след като надигра домакина Русия с 3-0 на „Самара Арена“.

„Ла селесте“ започна страхотно двубоя след гол на Луис Суарес в десетата минута. Нападателят се разписа с чудесен изстрел от фаул, пращайки топката в защитавания от Акинфеев ъгъл.

В средата на първата част резултатът бе удвоен. След изпълнение на корнер защитата на Русия не изчисти добре кълбото и то попадна в Диего Лаксалт. Играчът на Дженоа шутира от дистанция, топката рикошира в Черишев и стана неспасяема за Акинфеев – 2-0.

В 36-ата минута Сборная  остана с човек по-малко, след като Смолников фаулира много грубо Лаксалт и заслужено получи втори жълт картон.

В последната минута на мача Диего Годин стреля с глава след корнер, Акинфеев изби кълбото, но то попадна в Единсон Кавани и нападателят на ПСЖ реализира за 3-0.

В другия двубой от групата Египет и Саудитска Арабия направиха 1-1. „Фараоните“ поведоха в средата на първото полувреме с гол на Мохамед Сала, а в шестата минута на добавеното време за първата част Салман Ал Фарадж изравни от дузпа.

Уругвай спечели групата с пълен актив от 9 точки и нито един допуснат гол във вратата си. Тимът на Русия също продължава напред, след като е втори с шест, докато Египет и Саудитска Арабия приключват с по един пункт.

Състави:

Уругвай (3-5-2): Муслера – Касарес, Годин, Коатес – Торейра, Весино, Бентанкур (63 Де Араскаета), Нандес (73 Родригес), Лаксалт – Суарес, Кавани (90 Гомес)

Русия (4-2-3-1): Акинфеев – Смолников, Кутепов, Игнашевич, Кудряшов – Зобнин, Газински (46 Кузяев) – Самедов, Ал.Миранчук (60 Смолов), Черишев (38 Фернандес) – Дзюба

Стадион: “Самара Арена”, Самара

Съдия: Маланг Диду (Сенегал)
Помощници: Джибрил Камара (Сенегал) и Ел Хаджи Самба (Сенегал)

Жълти картони: Бентанкур (Уругвай); Газински, Смолников (Русия)
Червен картон: Смолников 37 (Русия)

Голмайстори: 1-0 Суарес 10; 2-0 Черишев 23 автогол; 3-0 Кавани 90