Случаят Смитсониан – скрити доказателства за древна раса гиганти?

1
189
Добави коментар
AzZnam
AzZnam

Така наречената ‘забранена археология‘ обобщава различни открития, които не се вписват в приетата история и еволюция на човешката цивилизация и някак си удобно се забравят. Такова например е направеното през месец май, 1912 година, откритие на гробници близо до езерото Делаван в щата Уисконсин, САЩ.

Разкопките са проведени от колежа Белиот, като са открити около 200 могили, направени по всяка вероятност в периода Уудланд*. В тях са намерени неестествено големи скелети с издължени черепи, които не се вписват в приетата история.

Период Уудланд* – период продължил около 1000 години преди Новата ера до навлизането на европейците в Северна Америка. Терминът се въвежда през 30-те години на 20-ти век, като целта е да се обедининят културите, населявали земите на днешните Източна Канада и САЩ в този период.

Музеят в град Медисън, УисконсинСнимка: www.theeventchronicle.com

За пръв път находката е спомената на 4-ти май, 1912 година в Ню Йорк Таймс (New York Times), като са описани 18 скелета, открити от братята Петерсон в земите на ферма, разположена на брега на езерото Делаван в щата Уисконсин. Размерът на скелетите варирал от 230 до 300 сантиметра, като всичките имали по 6 пръста, както на ръцете, така и на краката.

Но това, което било още по странно, са черепите. Те били значително по-големи от черепите на всички познати раси, живели в Северна Америка. Братята Петерсон предположили, че това може да е резултат от по-продължителен живот от този на нормалните хора. Друга особеност били челюстите – изключително дебела долна челюст с два реда кътни зъби отгоре и отдолу, а резците били като на обикновен човек.

Модел, изработен по описание на открит череп от братята ПетерсонСнимка: blogspot.com

След 50-те години на 20-ти век подобни открития изключително рядко се оповестяват публично. Поддръжниците на конспиративни теории са на мнение, че това се прави умишлено от страх, че ще започнат да се задават въпроси, които биха поставили под съмнение приетата история и еволюция на човешкия вид.

Но възможно ли е това да е една измислица, шега на местните, търсещи начин да се прочуят? Да, разбира се, че е възможно, но ако е така, то те са се постарали изключително много, тъй като новините за подобни открития не се предават само от уста на уста, а се публикуват в редица вестници и научни списания от средата на 19-ти век до ден днешен.

Статии на Ню Йорк ТаймсСнимка: alien-ufo-sightings.com

На 10-ти август, 1891 година Ню Йорк Таймс (New York Times) публикува статия за учени, открили няколко ‘пирамидални монумента‘ в района на езерото Милс до град Медисън, Уисконсин. При разкопките били открити древни укрепления, които били наречени от вестника ‘Форт Азталан‘ (Fort Aztalan).

’Могилите в Охайо и Индиана не могат да бъдат сравнявани с тези в Уисконсин, нито по размер, нито по конструкция. Не се знае кой и кога ги е изградил. За целта им можем само да предполагаме’ – Ню Йорк Таймс.

Могила във ‘Форт Азталан’Снимка: www.wikimedia.org

На 2-ри декември, 1897 година била публикувана статия за три огромни погребални могили, открити близо до Мейпъл Грийк, Уисконсин, като едната била отворена от археолозите.

‘В гробницата е открит скелет на мъж с удивителен размер. Височината му е впечатляващите 270 сантиметра и е в добро състояние. Черепът е голям, с обем от около половин бушел*. Близо до костите са открити малки медни топчета и редица други артефакти‘ – Ню Йорк Таймс.

Бушел* – стара мерна единица за обем в САЩ. Един бушел е равен приблизително на 35 литра.

Тук трябва да споменем и случаят с института Смитсониан в Уисконсин, който е обвинен публично в умишлено укриване на доказателства за съществуването на гигантските скелети. Професорът по право и научен писател на тема коренно население на Северна Америка, Вини Делориа, твърди:

‘Днешните археология и антропология почти са запечатали вратата на нашето въображение, интерпретирайки миналото на Северна Америка като скучно и еднообразно. Най-големият виновник за това е института Смитсониан през 19-ти век, създавайки еднопосочна врата, през която са минали множество необичайни открития. Тази врата и съдържанието зад нея са запечатани, като никой освен избрани правителствени лица няма достъп до него. Сред тези открития, скрити от обществеността, може би се намират отговори на въпроси, свързани с произхода на човешкия вид.‘

Снимка: blogspot.com

Някои открити останки, за които се предполага, че са скрити от обществото от института Смитсониан:

13-ти януари, 1870 година – два добре запазени гигантски скелета от непозната раса, открити близо до град Потоси, Уисконсин от работници, копаещи основите за вятърна мелница на брега на река Мисисипи. Единият скелет е с височина от 230 сантиметра, а другият почти 250 сантиметра. И при двата черепите имат изключително дебела долна челюст и по два реда кътни зъби. Заедно с тях са открити и голям брой върхове от стрели и други дребни артефакти.
20-ти декември, 1897 година, Ню Йорк Таймс съобщава за 3 погребални могили, открити в Мейпъл Гриик, Уисконсин. В една от тях е намерен скелет с височина от почти 270 сантиметра.
близо до Уест Бенд, Уисконсин е открит от местни фермери скелет с височина от около 250 сантиметра.

Черепите на предполагаемите скелети, открити до град ПотосиСнимка: blackbarth.com

Докато в музея в Медисън, намиращ се близо до мястото, където са открити останките ‘Форт Азталан‘, е изложен скелет с нормален размер, от останките на гиганти, за които се говори от средата на 19-ти век, няма и следа.

Въпросът дали тези открития са реални или са плод на въображението на хора, търсещи слава, остава без отговор. Но е факт, че мнозина учени открито обвиняват института Смитсониан в прикриване на доказателства за съществуването на непозаната раса гиганти в древността.