Уругвай срази Русия и спечели група А | Temaonline.bg

1
151
Добави коментар
Temaonline
Temaonline

РУСИЯ 2018
Уругвай срази Русия и спечели група А
В мача на честта Саудитска Арабия успя да надвие над Египет и зае третото място

25 Юни 2018 19:54
0

принтирай

|

текст

Уругвай победи Русия с 3:0 в двубой от група А на световното първенство по футбол, игран на стадион „Самара Арена.

Урусите завършиха на върха в групата с пълен актив от 9 точки и нито един допуснат гол, докато руснаците.

 

 

Уругвай започна много агресивно мача и започна да обстрелва вратата на руснаците още от първата минута. Бързите действия в атака на двукратните световни шампион отрано започнаха да създават сериозни проблеми за домакините.

Поредната такава доведе до откриване на резултата след десет минути игра. Суарес проби отляво и опита пас към Кавани. Подаването беше пресечено, но Родриго Бентанкур стигна пръв до топката и беше фаулиран от Юри Газинский, който направи необмислен шпагат на границата на наказателното поле. Суарес се зае с изпълнението на свободния удар и изненада Игор Акинфеев с удар по земята във вратарския ъгъл.

 
Руснаците имаха шанс да изравнят само две минути по-късно. След високо подаване от дълбочина Артьом Дзюба свали по чудесен начин топката за Черишев, който веднага стреля. Изстрелът му обаче попадна право в ръцете на играещия стотния си мач за Уругвай Фернандо Муслера.

В средата на полувремето южноамериканците удвоиха аванса си след щастлив рикошет. Левият бек Диего Лашалт, който започна титуляр и изигра много силен мач, шутира от дистанция с левия крак. Топката се отби в крака на Черишев и се насочи неспасяемо за вратаря в близкия ъгъл. 

След половин час игра уругвайците пропуснаха чудесна възможност за трети гол. Бентанкур беше изведен очи в очи с Акинфеев, но не успя да го преодолее. След това и бранител в бяло се намеси решително, за да попречи на Кавани да направи добавка.

В 36-ата минута шансовете на Русия да се пребори за първото място в групата бяха прекършени след втори жълт картон на Игор Смолников. Защитникът, който получи първия си картон девет минути по-рано, фаулира грубо откъсващия се на скорост Лашалт и закономерно беше изгонен. Това принуди Черчесов да смени най-резултатния си играч – Черишев, за да запълни дупката в отбрана с Марио Фернандес.С два гола аванс и човек повече на терена Уругвай спокойно контролираше играта. Южноамериканците нямаха притеснения в защита, а в атака чакаха шансовете си да пробият на скорост и да нанесат трети удар.

В 65-ата минута се откри добра ситуация пред Кавани, който беше изведе от Нандес в наказателното поле. Нападателят на ПСЖ обаче се забави, след което реши да си изпроси дузпа, каквато правилно не беше отсъдена.Шест минути по-късно и домакините имаха претенции за нарушение в наказателното поле. След консултация със системата за видеоповторение реферът Маланг Диедиу остави играта да продължи.

Русия правеше опити да стигне до гол, но много трудно стигаше до положения. Четвърт час преди края Дзюба се освободи добре на границата на наказателното поле, но след това отправи изключително неточен шут с левия крак.

В последните минути Акинфеев направи няколко отлични спасявания, които предотвратиха трето попадение. В добавеното време обаче и той беше безпомощен. Годин стреля с глава след центриране от корнер, Акинфеев успя да спаси, но топката попадна в Кавани, който отблизо я довкара във вратата. 
Египет отстъпи с 1:2 срещу Саудитска Арабия в двубой от група А на Световното първенство по футбол в Русия.

С това египтяните останаха на последно място в класирането.

Макар да спечелиха три точки футболистите на Саудитска Арабия също напускат Мондиал 2018.
 

Саудтиска Арабия стигна до мечтана победа с 2:1 срещу Египет в последния си мач на световното първенство. „Зелените“ се разписаха в добавеното време на двете полувремена и по този начин завършиха на трето място в група „А“ с три точки, а египтяните останаха последни с три поражения.

Египет доминираше в началото на срещата между аутсайдерите в група „А“ и стигна до гол в 22-та минута. Абдала Ел Саид пое топката преди центъра и я изпрати зад гърба на защитата към Мохамед Салах в типичен стил за Ливърпул, а нападателят я пое и прехвърли Ясер ал-Мосайлем за 1:0.

 

 

Само две минути по-късно звездата на египтяните получи и нов шанс да вкара сам срещу вратаря, но този път неговият удар беше неточен.

Саудитска Арабия отговори в последните десетина минути на първото полувреме. В 41-та съдията Уилмар Ролдан отсъди дузпа за игра с ръка на Ахмед Фатхи след центриране на Ясер ал-Шахрани, но Фахад ал-Мувалад пропусна от 11 метра. В добавеното време се стигна и до нова дузпа за „зелените“, като този път Али Джабър задържа в наказателното поле Ал-Мувалад. Салман ал-Фарадж реши да бие наказателния удар и се разписа в шестата минута на добавеното време за 1:1.

Двата отбора укротиха играта през втората част и чисти положения липсваха, въпреки че според официалната статистика Саудитска Арабия владееше топката двойно повече от своите съперници. Египтяните пък разчитаха на дълги топки към нападателите и центрирания, като при едно от тях в 57-та минута Ахмед Фатхи намери Махмуд Трезеге в наказателното поле, но ударът с глава на нападателя беше неточен.

Саудитска Арабия все пак стигна до победата в петата минута на добавеното време, когато Салем Ал-Досари получи топката в наказателното поле на египтяните и вкара от воле за крайното 2:1.

За “Фараоните” остана утехата от рекордното участие на вратаря на тима Есам Ел Хадари. Той стана най-възрастният участник на световни финали със своите 45 години и 161 дни.