Защо психолози предписват лечение с уроци по китара на своите пациенти?

1
91
Добави коментар

Да свириш на китара наистина е изключително удоволствие,за което трябва да имаш дарба и усет. За да можеш обаче да овладееш тънкостите на този невероятен музикален инструмент е добре да посещаваш групови или индивидуални уроци по китара. Вълнението от това да пресъздадеш своите чувства под звуците на китарата е наистина невероятно преживяване за всеки китарист и наистина ако не носиш музиката и любовта към нея в сърцето си то няма как и хората, които те слушат да изпитат това, което искате да им внушите.

Не е лесно  да станеш добър китарист. Историята помни много самоуки музиканти, които наистина цял живот се отдават на това изкуство. Но съвременния творец определено има нужда от помощ за да може да се изяви професионално, да изучи тънкостите на този невероятен инструмент и да накара публиката си да се наслади на уникалните ритми и звуци на китарата. Курсове и уроци по китара се предлагат за различни възрасти. Има деца, които то много ранна възраст се увличат по този струнен музикален инструмент и започват със своите творчески изяви. Несъмнено ползите от свиренето на китара са много. Независимо дали го правите за лично удоволствие и удовлетворение е доказано, че като цяло музиката влияе изключително отпускащо на психиката.

Много лекари и психиатри назначават доста нетрадиционно лечение на някои от своите клиенти. Това са именно уроци по китара, с които можете да прокудите стреса и да постигнете пълен баланс в мислите и емоциите си. Доказано е, че по време на свирене мозъка освобождава хормон, който по принцип се повишава при сексуална активност. Така тялото се освобождава от напрежението и изпитвате истинско удоволствие от свиренето на китара. Не само върху емоционалното състояние, но също така и много добре се повлияват хора, които страдат от хронично главоболие. Така, че забравете за скъпите лекарства и се възползвайте от уроците по китара, които не само ще доведат до баланс в психичното ви здраве, но и ще се почувствате като преродени и ще се избавите от силното главоболие.

Изследване на шотландски учени показва, че хората, които свирят на китара са изключително концентрирани и еродирани личности. Това са придобити функции, които се проявяват в следствие на уроците по свирене на китара или на друг музикален инструмент. Не случайно Орфей е бил провъзгласен за легендарен певец и музикант, който успява със своята арфа да плени дори бога на смъртта, който склонява да даде шанс за живот на неговата любима. Така, че легенди се носят за струнните музикални инструменти и тяхната лечебна сила.