Колумбия би Сенегал и прати Япония на осминафинал – SportVox

1
182
Добави коментар
sheri
sheri

Отборът на Колумбия спечели първото място в група H на Световното, след като надделя с 1-0 над Сенегал на „Самара Арена“.

Още в 16-ата минута африканците получиха дузпа, след като Милорад Мажич видя нарушение на Давинсон Санчес срещу Садио Мане. След консултация с ВАР обаче сръбският рефер отмени правилно решението си, тъй като защитникът на Тотнъм игра с топката.

В 74-ата минута Кинтеро центрира чудесно от фаул от десния фланг и Джери Мина отбеляза хубав гол след мощен удар с глава за 1-0.

В другия мач Полша надделя с 1-0 над Япония на „Волгоград Арена“.

В 33-ата минута бе първото стопроцентово положение за гол в мача. Камил Гросицки отправи прекрасен удар с глава, но Кавашима бе на мястото си и с чудесен рефлекс изби топката с една ръка.

В 59-ата минута „дружина полска“ поведе в резултата, след като защитникът Ян Беднарек се разписа от няколко метра, засичайки центриране от фаул на Куржава.

В крайното класиране Колумбия е с 6 точки, Япония има 4 и е втори, защото има по-малко картони от третия Снеегал, който е също с 4 пункта. Полша е четвърта с 3 точки.