Наби Кейта: За мен е чест да нося фланелката на Ливърпул

2
225
Добави коментар

Димитър Дулички
30.06.2018

Наби Кейта обясни защо гледайки блестящото представяне на Ливърпул през миналия сезон го накара да очаква с нетърпение своя трансфер в отбора.

„Червените“ се споразумяха с отбора на Лайпциг още през миналия август, но състезателят трябваше да прекара последния сезон в Германия, през който изигра 39 мача и отбеляза 9 гола.

Кейта ще финализира трансфера си при мърсисайдци на 01 юли, ден преди да започне предсезонната подготовка на отбора. Играчът вече няма търпение да се запознае с новите си съотборници, които го очаровах с игрите си през миналия сезон, които Кейта изгледа пред телевизора си в Германия.

Наби, който ще вземе фланелката с номер 8, даде първото си интервю като играч на Ливърпул, пред официалния сайт на отбора.

Наби Кейта

– Наби, добре дошъл в Ливърпул… Развълнуван ли си, че най-накрая стана играч на отбора?

– Благодаря. Гледайки отбора да се представя толкова добре през миналия сезон, ме караше да желая да играя на същото равнище, и да бъдат част от него. Иска ми се да постигнем подобни резултати с отбора и през следващия сезон, дори по-добри.

– Какво те накара да избереш Футболен клуб Ливърпул?

– Избрах Ливърпул, защото това е отбор, който гледах често. Преди да взема решението да подпиша с тях, говорих много по темата със Садио Мане. Той ми разказа много както за отбора, така и за самия клуб. Говорих и с мениджъра, който ми разказа за проекта, който гради, което ме мотивира да се озова в клуба.

– Какво беше чувството през миналия сезон, знаейки че след края му ще станеш играч на Ливърпул?

– Не ми беше лесно, но имах договор с друг отбор, и трябваше да се фокусирам върху това да играя за него. Но сега съм тук, за мен това е още една крачка напред.

– Гледа ли мачовете на Ливърпул? Какво мислиш за представянето им през миналия сезон?

– Да, гледах почти всички! Това ме караше да искам да бъда част от отбора и да намеря мястото си в него.

– Ти ще играеш зад атакуващото трио на отбора – Салах, Фирмино и Мане. Очакваш ли с нетърпение това?

– Определено. Мисля че това дали ще съм зад тях зависи от мениджъра на отбора. Очаквам с нетърпение да играя с тях. Ливърпул е отбор, който може да победи всеки в Европа и който има много потенциал. Нямам търпение да играя за него.

– Какви качества се надяваш да внедриш в състава на Ливърпул?

– На първо място, аз съм играч, който играе на дефанзивна позиция. Освен това, от мен ще се очаква да изнасям топката и да подпомагам нападението на тима. Винаги играя за победа – вярвам, че съм победител.

– Смяташ ли, че все още има какво да научиш и накъде да се развиваш?

– Да, разбира се, че има. Гледайки как Ливърпул се подобрява, ме кара да вярвам, че и аз ще повиша качеството на играта си при тях.

– Какво мислиш за бъдещата ти работа с Юрген Клоп?

– Очаквам с нетърпение да работя с него, но много зависи от мен и от това дали съм достатъчно смел да се възползвам от възможността и от това как играя на терена, когато получа тези възможности за изява.

– Вече се познаваш много добре с един състезател от отбора – Садио Мане. Доколко това ще ти помогне в аклиматизирането ти в отбора?

– Разбира се, че това може да ми помогне. За мен той е като член на семейството ми. Бяхме приятели в Залцбург. Той ми е като брат. След тренировки обикновено се прибирахме заедно у дома. Той беше най-добрият ми приятел там. По време на аклиматизирането ми в Ливърпул, той ще бъде до мен. Изкарахме 8 месеца като съотборници в Австрия и очаквам с нетърпение отново да бъдем такива.

– Предсезонната подготовка на отбора започва скоро. Ще имаш възможност да се запознаеш с част от играчите на Ливърпул.

Да, така е. Очаквам с нетърпение предсезонната подготовка да започне. Това ще се случи през следващата седмица и тогава ще имам възможност да се запозная с момчетата и да започна с тренировките.

– Вече си носил фланелка на Ливърпул… Разкажи ни повече за тази случка.

– Когато влязох в съблекалните, емоцията ме завладя. Обичам червения цвят, отива ми. Взех фланелката, и я облякох. За мен е голяма чест да нося екипа на Ливърпул. Когато бях малък, не знаех много за клуба. Докато идвах, баща ми ми разказа за историята на отбора. Когато бях малък, отборът, в който се състезавах, играеше с екипи на Ливърпул.

– Ще играеш с фланелката с номер 8. Доколко за теб това е чест?

– Да, много съм доволен. Осмицата в Ливърпул е важен номер и „носи“ много история в себе си. Това, което е важно за мен, е че ме мотивира да играя добре и да продължа традицията, поставена от играчите, които също са обличали тази фланелка.

– Запознат ли си с това, че ще си първият играч на Ливърпул, носещ на гърба си номер 8, след Стивън Джерард?

– Днешният ден бе невероятен за мен. Именно Джерард ми подаде фланелката с номер 8. За мен този жест беше изненада. Когато той дойде, го погледнах, и си казах „еха!“, защото той е легенда. Той е човек, който винаги показва уважение, който даваше всичко от себе си на терена и човек, който е обичан тук. Когато такъв човек ти предаде номера си, за теб е задължение не просто да играеш добре, а да играеш така, както и той е играл, преди теб. Това ме мотивира.

– Последен въпрос. За феновете на Ливърпул, които четат това интервю и които очакват с нетърпение да те видят да играеш за любимия им отбор – какво би било твоето послание към тях?

– Ще дам всичко от себе си отборът да продължи да се развива и през следващия сезон. Надявам се, че ще карам феновете ни да се усмихват.

източник: Официален сайт на Ливърпул

 Зареждане …