Генерал Василев: Ромските безредици трябва да се потушават силово, а ортакът на Пелов може да е…

1
140
Добави коментар

 

Трябва да се разбере кой какво и що. Районното управление в Ботевград не е в най-доброто си състояние, за да спира безредици. Отива една кола, полицаи има, които не са оборудвани за масови безредици и трябва да са се обадили и да са казали, че не могат да се справят. В такъв случай трябва да се изпратят хора, каза в ефира на Канал3 бившият директор на Националната полиция ген. Васил Василев по повод нападението на над полицаи от роми.

Масовите безредици, трябваше да бъдат потушени със сила. Пак повтарям- със сила и помощни средства се потушават такива ситуации, дори със сълзотворен газ. Искам да попитам кучето, което е с тях за какво е ако не може да се използва. То трябваше, заедно с човека, който го води да бъде пуснато, където е най-уязвимото място , коментира още той.

Използването на оръжие не е шега работа и носи тежки последици. Стрелбата или ще нарани тежко човек, или ще го убие. Няма как полицаите да стрелят на масова безредица. В Ботевград имаше деца и гледащи. Българската полиция, няма бойни пистолети. Не е нужно да гърмят. Те трябва да респектира. Не трябва и да си помислят да нападат. Използването на оръжието например в Америка е исторически въпрос и е залегнал в бита и съзнанието на хората да го имат, за да се опазят. Тук в масовите безредици, които възникват, използването на оръжие не е добро нещо, защото могат да загинат невинни. Затова са предвидени, димни гранати и сълзотворен газ. Когато се наложи да се стреля, трябва да има нападение върху полицията. Законът е ни напред, ни назад и това стресира полицаите. Има така нареченото отстояние- не можеш да се приближиш, а ако го направиш, значи, че си опасен за него. В чужбина имат палки и с тях се отработват 150 вида хватки. Всичко това е плод на тренировка. В МВР са занемарили работата по нея. Имаме проблеми в циганските махали и всяка секунда може да възникне ситуация. Тя трябва да се овладява със сила и никакви компромиси за извършени нарушения от цигани , категоричен беше Васил Василев.

Дадоха им възможност да станат недосегаеми, защото знаят, че са едно от най-евтиното и използвано средство за избори. Те бягат в чужбина и сведенията от там не са добри. Там си ги хващат по улиците да крадат, просят и проституират.  Полицията трябва да има тактика и да е подготвена, че всеки момент може да има безредици. Трябва полицаите да бъдат оборудвани. , сподели бившият директор на Националната полиция.

Според бившия директор на Националната полиция Васил Василев избягалият заедно с Владимир Пелов затворник – Радослав Колев е намерил смъртта си на 5 юни, когато Пелов бе застрелян в родния си Ботевград. Според Василев Колев е бил застрелян от свои съкилийник, който по-късно бе убит от Марио Панчев-Дебелия. Събеседникът на телевизията обаче посочи, че това са слухове.

Колев и Пелов избягаха от Централния софийски затвор на 3 април 2018 г. Засега няма официална информация за местонахождението на Радослав Колев.

Източник: БЛИЦ

loading…