Афилиейт мрежи

1
101
Добави коментар

Афилиейт маркетинг

Нов вариант да се изкарат малко парички за подопечните във форума – вместо PTC (Paid To Click) – CPA (Cost Per Action) – при първото се заплаща, за да кликате на реклами и се заплаща между половин и един цент, доста рядко повече от цент. При втория вариант се заплаща за извършено действие/попълване на дадена оферта.
Офертите варират в много различни категории и за различни страни.
Вече има форумска регистрация в една CPA агенция, която предлага български и интернационални оферти.

Принципа е същия като при PTC, но включва и елемент на перверзно удоволствие – цъкате игричка вместо да цъкате по реклами и изкарвате не половин или един цент, ами 40 или 45 цента с една регистрация и малко забавна игра.

Какво е нужно?
Да предоставите имейл, колкото да си потвърдите регистрацията – игрите са web-based, съответно няма нужда от сваляне и инсталация на компютъра.

Сле като си направите регистрацията, да се логнете в акаунта и да поиграете малко. Да го правите периодично, т.е. да не е празна регистрация.

Ще имаме нужда и от хора, които само да цъкат на линковете. Както казах, за тези игри не се заплаща на клик, но тъй като офертите се делят на инсентив и нон-инсентив е добре на нон-инсентив оферти като тези да има повече кликове преди да се направи регистрацията.
С две думи – не е добре всеки клик на играта да бъде последван от лийд/действие/регистрация.

Не можете да регистрирате няколко акаунта от едно IP. (За сметка на това можете предварително да си регистрирате 5 безплатни имейла и когато ходите на гости на семейтво, приятели да си направите втора регистрация с втори имейл от тяхното IP, трета и т.н. При добро желание можете да минете през някой интернет клуб и да ударите една регистрация и от там.) Не забравяйте все пак да се логнете в акаунта след това и да поиграете.

Можете да разпространявате линковете във фейсбук или по Скайп или по каквото прецените, за да приобщите повече хора – ако обичат да играят игри, няма лошо, повече от добре дошли са да ни ударят едно рамо. Линковете, които предоставям, са обвързани с акаунта на дог.бг и всяка регистрация (всеки лийд) направен през тези линкове носи пари за нашите любими питомци.

Варианта да следя кой колко лийда е направил е по-сложен – можете да ми изпратите IP-тата, от които правите регистрации, за да знам, че те са обвързани с конкретен потребител от форума и така да давам разбивка кой колко пари е изкарал на края на месеца.
По-лесно и по-смислено е обаче просто всички да обединят усилия и всеки включил се в темата тук да има право да гласува накрая за кои спешни случаи да бъдат разпределени и дарени.

Прилагам една най-елементарна сметка отдолу:
10 потребители по 40 цента на едната оферта = $4, 100 = $400 = 621 лева.
10 потребители по 45 цента на втората оферта = $4,50, 100 потребители = $450 = 698 лева
=
1319 лева.

Честито, изкарахте достатъчно пари да покриете разходите в поне няколко клиники за поне няколко спешни случая (а винаги има такива и всички го знаем).

Честито, изкарахте достатъчно пари, за да се покрие пътя на няколко от хайванчетата.
И така всеки месец.
За 10 минути първия ден и 5 минути на ден всеки следващ ден.
Игрите не ви обвързват по никакъв начин – добре е да поиграете когато правите регистрацията или малко след това, но не сте длъжни да играете с дни, седмици и месеци. Ако не ви харесва – спирате, парите вече са изкарани.

За плащането:
Както казах, да се смята кой потребител колко лийда е направил няма да е лесно, но не е невъзможно. При ваше желание ще бъде направено.
Комисионни под $50 не се заплащат. Ако един месец имаме изкарани по-малко от $50, те остават в акаунта ни и ще ни бъдат заплатени с втората комисионна, когато парите станат над $50 (не се губят, т.е. ако първия месец има изкарани $30, а втория $65, накрая просто получаваме $95 накуп).

За момента изглежда акаунта ще се администрира от мен, отчети може да очаквате веднъж седмично.

Има и други оферти, при които се попълва въпросник, дава се имейл адрес и имена например, те се плащат по $1 и нагоре за лийд. Повечето обаче са интернационални, така че са на английски. Игрите са с български интерфейс.
Ако се справим добре на тях, ще пробваме още оферти и така.

Ами това е. По-лесен и приятен вариант да изкараме някой лев за животните – здраве му кажи.
Може да е малко, но нека бъде от сърце. 100 души изобщо не са много, а парите, които ще спечелим от тях не са никак малко.
Работя с тази агенция над година и половина – комисионните ни ще бъдат платени, ако отговаряме на горните изисквания, да ги кажа отново сбито: Един лийд (една регистрация и игране на играта периодично) от едно IP. По една регистрация на двете игри от едно IP е позволена. Малко кликове между лийдовете, разпратете линковете на познати и приятели, за да ги съберем (кликове от едно IP също се засичат лесно, недейте да кликате сами на един и същи линк/банер по няколко пъти) – да разпространим мълвата.
Вие сте.

Чакам въпроси, предложения и гласуване – как искате отчетността, ще се включите ли, колко хора около вас ще се включат и т.н.
Банерите (като че ли са по-удачни от линкове) са сложени на следния сайт: http://funnypile.wor…12/07/07/games/ (по-добре е да стоят там, отколкото да се слагат директно във форума).

Първия банер отляво (най-горе) DrankenSang Online – $0.40
Този вдясно до него (най-горе) DarkOrbit – $0,45
Под тях има един голям, който отново е игра, отново е позволена за всички страни, но няма банери и меню на български (за момента), обаче има на английски поне – цената е $0,60 – отново се иска регистрация и игра.
Най-отдолу има един малък банер на оферта, позволена за цял свят – регистрация и потвърждение по имейл – цена $0.30 – който знае английски – нека помогне и с нея.

В тази тема нека пишат всички, които се включват в инициативата, при интерес от ваша страна ще отворим втора, както има и за PTC-то, в която да се задават всички въпроси за CPA или афилиейт маркетинга като цяло.
Добре е тази тук да остане чиста и отчетна.

« НАЗАД