Митничари задържаха контрабандна пратка лекарства с упойващо действие

1
89
Добави коментар

Контрабандни лекарства с упойващо действие и паста, съдържаща прекурсорът ефедрин, както и недекларирани медицински инструменти, задържаха митническите служители на Митнически пункт Малко Търново при проверка на лек автомобил с българска регистрация.

Колата с марка „Мерцедес“ е пристигнала на българския митнически пункт от Турция на 1 юли. Шофьорът и пътниците в автомобила, български граждани, са заявили, че не внасят нищо за деклариране.

При последвалата митническа проверка на автомобила, миническите служители откриват в багажното отделение на колата недекларирани 240 ампули с надписи на инжекционен разтвор, който се използва за анестезия в стоматологията, също и 15 кутии, съдържащи общо 75 грама медицинска паста с изписана на етикета основна субстанция ефедрин – прекурсор за производство на наркотици.

При извършения полеви наркотест, субстанцията в кутиите реагира на опиат. В автомобила са открити още недекларирани 42 броя отделни  стоматологични инструменти, 15 броя резервни части и стоматологични консумативи.

Шофьорът на колата-български гражданин с инициали Н.Н. и адресна регистрация в област Варна, е признал, че недекларираните стоки са негови и заявил, че ги е купил за лично ползване от Турция.

Контрабандната пратка е задържана.

Образувано е досъдебно производство по описа на Митница Бургас, което се провежда от разследващ митнически инспектор, под надзора на Окръжна прокуратура Бургас.

 

http://www.desant.net/show-news/45811