Какво видяхме в контролата с Честър

2
119
Добави коментар

Димитър Дулички
08.07.2018

Ливърпул стартира контролите от предсезонната си подготовка преди началото на сезон 2018-19 с победа. Момчетата на Юрген Клоп разгромиха със 7:0 домакините от Честър. Въпреки че е прекалено рано за анализи, ще напиша какво ми направи впечатление в играта на мърсисайдци.

Юрген Клоп даде шанс за изява на 23-ма футболисти. От играчите, които се появиха още от първия ден на предсезонната подготовка, единствено Лазар Маркович не игра, а Жоел Матип и Адам Лалана не бяха готови за двубоя.
Клоп заложи на следната единайсеторка през първото полувреме: Лорис Кариус, Алберто Морено (капитан), Натаниъл Филипс, Джо Гомес, Натаниъл Клайн, Фабиньо, Бен Уудбърн, Къртис Джоунс, Хари Уилсън, Доминик Соланке и Дивок Ориги. През втората част играха: Дани Уорд, Анди Робъртсън, Рагнар Клаван, Натаниъл Филипс (Педро Чиривея – появил се в игра в 50-ата минута), Рафаел Камачо, Джеймс Милнър (капитан), Наби Кейта, Раян Кент, Шей Оджо, Дани Ингс, Даниел Стъридж.
Головете за „червените“ реализираха Хари Уилсън (2), Джеймс Милнър, Даниел Стъридж (2), Раян Кент и Дани Ингс.

Младокът Къртис Джоунс

Голямо впечатление направи младокът Къртис Джоунс. На едва 17-годишна възраст, полузащитникът направи добър мач срещу Честър. Джоунс показа добър контрол над топката, но трябва да се отбележи, че на моменти задържаше кълбото повече от необходимото. Доскорошната му работа му със Стивън Джерард вече дава плодове, като бъдещето изглежда светло за местното момче. В двубоя срещу Честър той направи чудесна асистенция за гола на втория гол на Уилсън (3:21 от клипа с избраните моменти от мача, който можете да видите в края на статията).

Хари Уилсън – роден голмайстор

Въпреки че не изигра кой знае колко добър двубоя, Хари Уилсън се разписа на 2 пъти (2:55 и 3:23) и показа таланта си да бележи попадения. Трябва да отбележим и един лош пас назад, след който се стигна до опасна атака на домакините. Въпреки това Уилсън започна по блестящ начин контролите и със сигурност ще се бори за мястото си в състава.

Представянето на Даниел Стъридж

Даниел Стъридж се завърна в отбора и показа голмайсторския си нюх. Англичанина се разписа на 2 пъти (4:50 и 6:28), като се отчете и с няколко чудесни извеждащи подавания. Няма съмнение, че Стъридж бе най-добрия играч на тима в тази контролна среща. Дали за него има място в състава – ще разберем най-късно след месец, когато трансферният прозорец в Англия затваря (09 август).

Дебютите на Фабиньо и Наби Кейта

Не видяхме нищо кой знае колко специално от двамата, което е нормално. Все пак, предсезонната контрола е в самото си начало. Фабиньо се отчете с няколко сбъркани подавания и 1 греда. Наби Кейта пък играеше в ролята на плеймейкър. Африканецът се отчете със спечелена топка, след която Даниел Стъридж отбеляза първото си попадения в срещата.

Други впечатления

Останалите нападатели на отбора не оставиха добри впечатления в двубоя. Ориги бе активен, но неефективен. Соланке се губеше на терена, а Ингс ще се запомни единствено с попадението си (5:59). От нападателите ни, които се борят за оставането си в състава, единствено Стъридж се представи на ниво.
Лорис Кариус нямаше много работа, но се отчете с 1 добро спасяване, когато остава един на един с играч на домакините. Бен Уудбърн, който играеше на позицията на централен полузащитник, не остави добри впечатления. След една негова грешка, се стигна до опасна атака на Честър.
Натаниъл Клайн бе активен по десния фланг, но центриранията му бяха неефективни.
Алберто Морено също участваше в атаките на отбора и се отчете с добро включване, след което се стигна до първия гол на Хари Уилсън.
Джеймс Милнър се отчете с гол от дузпа (3:58), изработена от Шей Оджо, и асистенция с пета за гола на Дани Ингс.
Раян Кент също се разписа (5:27). След чудесен негов удар извън наказателното поле, топката се оплете в долния ляв ъгъл на вратата на Честър.

Като цяло момчетата на Юрген Клоп работиха главно за трупане на игрово време и не даваха кой знае колко от себе си в тази среща. Много е рано да се търсят генерални изводи за играта на когото и да било от „червените“ футболисти, но това не пречи да имаме начални впечатления. Съперникът е много далеч от нивото на Ливърпул, дори в този му експериментален състав. Домакините се намират на цели 6 дивизии разстояние от Висшата лига.

Следващата контрола на Ливърпул е на 10 юли (вторник) от 21:30 ч. българско време. Съперник на мърсисайдци ще бъде Транмиър. Първоначално срещата трябваше да се състои в сряда, но тъй като Националния отбор на Англия играе своя полуфинал от Световното първенство срещу Хърватия тогава, срещата бе изместена с 1 ден по-рано.