Натоварен трафик по пътищата и на граничните пунктове в страната

1
128
Добави коментар

Кадър Нова тв

Натоварен трафик се очаква и в неделя по пътищата на страната, а и през контролно-пропускателните пунктове по границите.

В движението по това време на годината се включват и хиляди турски граждани, които се прибират към Турция през България от страните в Западна Европа, в които работят.

Затова и нашите власти обявиха, че спират плановите ремонти по автомагистрала „Тракия” през юли. Ще бъде ограничен и тежкотоварният трафик в пиковите часове.

С 30% по-интензивно движение се очаква през следващите дни и седмици.

Колоната от автомобили на пункта „Капитан Андреево” тази сутрин достига близо половин километър. Трафикът се е увеличил двойно в сравнение с миналия месец. Средно на денонощие през пункта преминават около 8000 автомобила с близо 30 000 пътници. Миналата година около 2,3 милиона автомобила са преминали през „Капитан Андреево”.

На сръбската граница при пункта „Калотина” също се е образувало задръстване. Опашката от автомобили е около 3 км. През съботния ден в пиковите часове пропуснатите коли за час са били около 1000. Чакането е било между 30-40 минути.

За да става преминаването през граничните пунктове по-бързо, от „Гранична полиция” посъветваха всички документи да са приготвени, за да могат да бъдат проверени, без да се губи време.