Най – добрите плажове на остров Тенерифе

29
417
Добави коментар
DSTours
DSTours

 

Тенерифе е най- известният и посещаван остров от архипелага на Канарските острови. Плажовете на Тенерифе са нещо, което няка как да пропуснете, все пак на Канарите слънцето грее през цялата година. Повечето са разположени около големите туристически комплекси и имат лесен достъп, душове, чадъри и шезлонги. Обикновено плажовете в северната половина на Тенерифе са с черен вулканичен пясък, докато в южната има изкуствено създадени със златист. Островът ще ви предложи над 67 км. плажове, а чистотата на плажната ивица и океанските води не подлежи на съмнение.

Ако вече сте били на почивка в Тенерифе, ще се съгласите, че островът разполага с отлични и най- разнообразни плажове. А, ако все още не сте ходили, тази статия е точно за вас! Запознайте се с най- добрите плажове на остров Тенерифе и се запишете за нашето пътуване с полет от Варна:

* Playa Jardín – Плая Жардин е градски плаж, предлагащ всички необходими удобства за вашата мечтана почивка на Тенерифе. Пясъкът е вулканичен, с екзотичен черен цвят. Разположене е в северната част на острова в Пуерто де ла Крус. „Jardín“ на испански означава „градина“, така че няма да се изнадате от необятната растителност и красиви цветя, обграждащи плажа.

 

* Playa Martiánez – Плая Мартианез е другото „бижу“ на Пуерто де ла Крус – вторият най- популярен плаж в курорта след Playa Jardín. Пясъчната ивица е черна, покрита с мек вулканичен пясък, обградена от плажна алея с палми. Когато вълните са по- големи, мястото е подходящо и за сърфиране. Съвсем наблизо се намира една от най- известните атракции в Тенерифе – Лаго Мартианез. Изкуствени водни басейни, където солената вода от океана се филтрира в голям воден парк, където ще откриете езера, каскадни водопади, красиви зелени градини, зони за слънчеви бани, ресторанти, барове и кафенета. Комплексът е проектиран от родения в Лансароте художник César Manrique и е чудесно място за семейства с деца, предлагащ забавления за всяка възраст.  

* El Bullullo е живписен черен плаж в северните части на Тенерифе. За да стигнете до него, трябва да преминете покрай бабанови плантации и да слезете по стръмни стълби. Но си заслужава, ако търсите спокойно и уединено местенце. Плажът има формата на полумесец. Не е защитен с изкуствени рифове, така че вълните и теченията понякога са силни.

* Playa de las Teresitas – Плая де лас Тереситас е визината картичка на остров Тенерифе. Ако сте разглеждали снимки от там, няма начин да не сте си мечтали и вие да почивате под тези палми… Плажът е изкуствено създаден със златисти пясъци от пустинята Сахара и се разпростира на 1,5 километра. Защитен е от големите океански вълни чрез насип от вулканични камъни. Ще го откриете на север от столицата Санта Круз, само на 15 минути път с кола. В непосртедствена близост има ресторанти и барове.

* Los Cristianos – Лос Кристианос се намира в югозападната част на Тенерифе и заедно с Плая де лас Америкас са известни като „Канарската ривиера“ – любима дестинация на всички туристи. Изкуствените плажове на курорта Лос Кристианос са отлични, а в околностите ще попаднете и на естествени черни. Водата е много спокойно, като по крайбрежието има голяма плитка площ, което го прави особено привлекателен за семейства с деца. Дългата плажан алея е изпълнена с магазини, ресторанти, кафенета и барове, където можете да седнете и с часове да се наслаждавате на красотата на Тенерифе. В Лос Кристианос има и яхтено пристанище, от където можете да отплавате на екскурзия с лодка, за да наблюдавате делфини и китове или да посетите съседните острови La Gomera, La Palma и El Hierro с ферибот.

 

* Playa de las Americas – Плая де лас Америкас е популярната парти – дестинация на остров Тенерифе, където нощният живот никога не спира. Освен нестихващи барове и заведения, курортът предлага и отлични условия за почивка на плажа, водни и плажни спортове, подводно гмуркане, сърфиране, екскурзии с катамаран и др. Няколко дълги златисти плажни ивици посрещат туристи целогодишно.

 

* Playa San Marcos (Плая Сан Маркос) – ще го намерите скрит зад спиращи дъха гледки на надвисналите скали над Icod de los Vinos, в северозападната част на острова. Плажът е черен и предлага спокойна атмосфера и уютни ресторантчета, където да се насладите на канарската кухня. Гледките тук са прекрасни, особено вечер, когато слънцето залязва..

 

*Playa del Duque – представете си мек златист пясък, кристално чисти тюркоазени води, океански полъх и шума на вълните… Да, говорим за Коста Адехе и плажът Плая дел Дуке. Не се учудвайте като видите син флаг – този плаж е отличен с “Blue Flag” сертификат, гарантиращ чистота на пясъка, морската вода и прилежащите съоражения. По цялата плажна аляе ще откриете много и различни барове, ресторанти и бутици.

 

*Playa Fañabé – Плая Фанабе се откроява като един от най- добрите плажеве по крайбрежието на Тенерифе. Намира се в южната част на острова Коста Адехе и също е отличен със „Син Флаг“ за чистота и висок стандарт. Тук можете да се насладите на спокойна почивка и да избягате от шумните големи курорти.

 

*El Médano (Ел Мéдано) – ако обичате водни спортове – това е мястото за вас! Плажната изица достига 2 км и е най- дългият плаж на Тенерифе. На Ел Медано винаги има сърфисти и всяка година се провеждат световни състезания по кайт- сърф. Там ще усетите истинската бохемска атмосфера на Канарските острови. Намира се в югоизточната част на Тенерифе, корота Ел Медано.

 

Всъщност всеки плаж на остров Тенерифе е очарователен и няма да искате да си тръгнете преди да сте ги посетили всичките. За това не пропускайте нашето предложение за шестдневна почивка на остров Тенерифе с полет от Варна:

 

 

 

 

Полезни връзки:

 Самолетни билети | Чартъри Германия  | Екскурзии и почивки | Екзотика | Хотели | Други услуги