Шей Оджо блесна в контролата с Транмиър, спечелена от Ливърпул с 3:2

2
121
Добави коментар

Димитър Дулички
11.07.2018

Шей Оджо се отчете с гол и асистенция по време на втората контролна среща на Ливърпул от предсезонната подготовка на отбора. Младокът бе най-добър в двубоя срещу Транмиър, спечелен от „червените“ с 3:2, и даде заявка за оставане в състава и след края на трансферния прозорец.

При отбелязването на първия гол в срещата Оджо се пребори по чудесен начин на тъч линията със защитник на домакините, навлезе навътре и подаде на младока Рафа Камачо, който се разписа за пръв път за мъжкия отбор. При второто попадение в срещата Оджо навлезе към центъра, от дясното крило, залъга защитник и стреля неспасяемо за вратаря на Транмиър, в неговия долен десен ъгъл. Третото попадение пък бе дело на Адам Лалана, който също се представи на ниво.

През първото полувреме Юрген Клоп заложи на следната единайсеторка: Дани Уорд, Рафаел Камачо, Натаниъл Филипс, Рагнар Клаван, Анди Робъртсън, Фабиньо, Наби Кейта, Адам Лалана (капитан), Раян Кент, Шей Оджо и Доминик Соланке.

Добро впечатление направи вратарят Дани Уорд, който спаси по великолепен начин удар на нападател на домакините в 34-ата минута.
Много силно игра Анди Робъртсън – еднакво добре и активно както в защита, така и в нападение. Шотландецът се отчете с асистенция с пета за гола на Адам Лалана, като освен това направи блестящо центриране, което не бе оползотворено от Доминик Соланке.

Определено играчите от първото полувреме се представиха много по-добре от тези, играли след почивката. След нея Клоп заложи на следните 11: Лорис Кариус, Натаниъл Клайн, Джо Гомес, Педро Чиривея, Алберто Морено, Джеймс Милнър (капитан), Бен Уудбърн, Къртис Джоунс, Хари Уилсън, Дивок Ориги и Даниел Стъридж.

Лорис Кариус имаше вина за първото попадение на домакините. След изпълнение на пряк свободен удар топката летеше към стража, който се опита да улови топката, която се отби от неговите ръце, и попадна в играч на Транмиър, който намали резултата на 1:3. Вина за втория гол във вратата на Ливърпул пък имаше Педро Чиривея, който в първите два двубоя игра като централен защитник. Испанецът се опита да подаде на съотборника си Милнър. Подаването обаче бе твърде късо и бе пресечено от дошлия на проби Сукуна (играл и в България за Черно Море и Левски), който преодоля Кариус за втори път.

Наби Кейта и Фабиньо се представиха нелошо. Личеше си прогрес в играта им, в сравнение със срещата с Честър. Фабиньо игра като дефанзивен полузащитник и се отчете с няколко спечелени единоборства и няколко включвания в атака. Кейта пък организираше играта на тима.

Нападателите на тима обаче продължават да разочароват. Ориги отново бе активен, но не и ефективен, а Соланке пък пропусна да се разпише след центриране на Робъртсън, за което стана въпрос по-горе. Единствено Даниел Стъридж, който се бе нагърбил да организира атаките на тима, се понрави. Опасни негови удари бяха спасени от вратаря на домакините. Младоците Уудбърн, Уилсън и Джоунс също се губеха по терена след почивката. Раян Кент пък задържаше на моменти топката повече от необходимото, като опитите му за пробиви също бяха неуспешни.

Като цяло можем да отчетем факта, че фланговете на Ливърпул не функционираха така добре след почивката, поради което играчите на Юрген Клоп не успяха да създадат повече напрежение за вратаря на Транмиър.

Репортаж от срещата – тук.

Разбира се, трябва да отчетем факта, че се намираме в начален стадий на предсезонната подготовка, и от играчите няма как да се очакват чудеса. Пред отбора предстои турне в Щатите, където ни очакват двубои с по-силни съперници. Именно в тези двубои ще можем да си дадем по-добър отговор на въпроса докъде са стигнали играчите в подготовката им за новия сезон.

Следващата проверка е срещу отбора на Бъри и ще се изиграе тази събота от 17:00 ч. българско време.