Полицията задържа трима за улични кражби и пласиране на дрога в „Слънчев бряг“

1
319
Добави коментар
uzunov1
uzunov1

Полицията задържа трима млади мъже, заподозрени в улични кражби и пласиране на дрога в КК “Слънчев бряг”. Двама от арестуваните са братя от Сливен (на 20 и 22 години), а третият е от пловдивското село Бенковски (19-годишен).

Младежите са установени в района на крайбрежната алея до хотел “Дюн” рано сутринта в сряда. Според полицията, по безспорен начин е констатирано, че тримата са извършителите на следните криминални посегателства : – на 02.07.т.г. в малките часове по неустановен начин отнели мобилния телефон “Айфон 7”, собственост на 23 годишен английски турист, отседнал в Слънчев бряг – на 07.07.т.г. около 01.40 ч. на алеята зад хотел „Поморие”, чрез нанасяне на удари с ръка отнели от 28 годишна молдовска туристка, отседнала в Слънчев бряг, мобилния й телефон „Самсунг Галакси S 7”. – на 08.07.т.г. около 03.00 ч. на алея между хотел “Виктория Палас” и хотел “Палас”, чрез сила отнели от 18 годишен английски турист, отседнал в Слънчев бряг, мобилен телефон IPhone 5, лични документи и сумата от 30 лева. – на 08.07.т.г. около 03.00 ч. в района на алея между хотел “Астория” и хотел “Орел”, чрез сила отнели от 15 годишен немски турист, отседнал в Слънчев бряг и неговия деветгодишен приятел, два мобилни телефона, лични документи и сумата от 30 лева и 5 евро.

Тримата мъже направили пълни
самопризнания за осъществените криминални посегателства, като посочили местонахождението
на ограбените вещи. При претърсване на квартира, ползвана от двамата братя от Сливен, са намерени и
иззети около 10 грама амфетамин, около 200 грама
канабис/, електронна портативна везна, множество
полиетиленови пликчета и осем мобилни телефона от марките “Айфон” и “Самсунг”, някои от които ограбени от чуждестранни туристи, отседнали в Слънчев бряг.

На тримата са повдигнати обвинения и са наложени мерки за отклонение “задържане под стража”. Работата по случаите продължава от служители на Районно управление
– Несебър.