Метеора

2
177
Добави коментар
gptravelbg
gptravelbg

ПРОГРАМА

Дата: 22.09.2018

Престой: Тридневна

Цена: 199 лв.

1 ден София – Кулата – Солун – Катерини
Тръгване от гр.София в 6:30 ч.за Република Гърция. Пристигане в гр. Солун – възможност за посещение на Бялата кула, църквата „Св.Димитър”, градската крепостна стена, арката на Галерий, ротондата „Св. Георги”, площад Аристотелис и др. Отпътуване за Катерини. Настаняване в хотел ***  в района на Паралия Катерини. Свободно време за разглеждане на курортния комплекс. Организирана вечеря в ресторанта на хотела. Нощувка.

2 ден Катерини – Каламбака – Метеора – Катерини
Закуска. Отпътуване за Метеора – едно уникално място /Осмото чудо на света/, съчетало природна красота и вековни християнски традиции. Това е комплекс от скални образувания, които с течение на времето придобиват причудливи форми и стават приют за монасите, посветили своя живот на поклонението пред Бога. Манастирите, построени на върховете на тези скали, са прекрасни образци на византийското изкуство. Разглеждане на Големия Метеор „Преображение Господне” един от шестте функциониращи манастира. Разходка в гр.Каламбака – живописно градче в подножието на уникалните скали на Метеора. Връщане в Катерини, по пътя се спира в долината Темпи за разглеждане на параклиса „Св.Параскева” и извора на Афродита. Връщане в хотела привечер. Свободно време. Вечеря в ресторанта на хотела. Нощувка. 

3 ден Катерини – Вергина – Едеса – София
Закуска. Отпътуване за Вергина – първата столица на древното македонско царство. Свободно време и възможност за посещение на гробницата музей на Филип ІІ Македонски. Отпътуване за гр.Едеса – един от най-красивите градове на Гърция, построен между четири планини. Фото-пауза на красивите водопади. Свободно време за разходка в китното градче. Отпътуване за България. Пристигане в гр. София вечерта.

Цената включва:

ПАКЕТНА ЦЕНА НА ЧОВЕК НАСТАНЕН В ДВОЙНА/ТРОЙНА СТАЯ:

Транспорт с комфортен туристичеси автобус;

2 нощувки в хотел  **/***  в района на Паралия Катерини;

2 закуски на блок маса;

2 вечери;

Туристическа програма в Солун, Метеора, Каламбака, извора на Афродита, Вергина, Едеса;

Екскурзоводско обслужване по целия маршрут;

Мед. застраховка на ЗАД „Армеец“ с асистанс с покритие 5000 евро.

Цената не включва:

Разходи от личен характер;

Такса престой в Гърция (влиза в сила от 01.01.2018 г.), която се заплаща на рецепцията на всеки хотел – 0.50 EUR на стая на ден в хотел 2*; 1.50 EUR на стая на ден в хотел 3*; 3 EUR на стая на ден в хотел 4* и 4 EUR на стая на ден в хотел 5*;

Входни такси в Солун за обекти посещавани по желание:
– Големия метеор – 3 €;
– Вергина – 12 €.

Застраховка – Отмяна на пътуване – от 1,5 до 3,5% от заплатената сума, в зависимост от срока на анулация. Предлагаме възможност за сключване, съгласно условията на ЗАД „Армеец“,София, ул. Стефан Караджа 2.

Отстъпки:

Настаняване на дете до 12 г. в стая с родителите си – минус 30 лв.

Доплащане:

Настаняване в единична стая –  плюс 50 лв.

Забележки:

Минимален брой туристи: 40 човека;

Необходим депозит при резервация: 50% от пакетната цена;

Доплащане до 10 дни преди датата на отпътуване;

Лица над 85 годишна възраст не подлежат на застраховка;

Срок за уведомление при недостиг на минималния брой туристи: 7 дни преди началото на екскурзията;

Туристическата агенция си запазва правото да променя последователността на изпълнение на програмата;

Входните такси за посещаваните обекти са актуални към датата на публикуване на програмата.Туристическата агенция  не носи отговорност за евентуалната им промяна, и при пътуването се заплащат актуалните към момента входни такси.

Полезна информация:
Необходими документи:

 Лична карта или паспорт с 6 месечна валидност след дата на връщане. За деца под 18 години, пътуващи с един родител или без родители – нотариално заверена декларация, че родителите са съгласни детето да пътува извън България.

 За Република Гърция няма визови, санитарни и медицински изисквания.

ТO има сключена застраховка „Отговорност на Туроператора“ по смисъла на чл. 97 от ЗТ, с полица № 13160173150000009/05.11.2017 на ЗАД „Алианц България“ – гр. София, бул. Княз Ал. Дондуков №59, ЕИК 040638060, тел. +359 2 930 23 55
Застраховка „Отмяна на пътуване“ се издава само и единствено по желание на клиента в деня на сключване на договор за организирано пътуване според общите условия на ЗАД „Армеец“.