5 упражнения за изгаряне на мазнините в корема, с които ще се преродите!

1
163
Добави коментар
slavchev
slavchev

loading…

Днес ще ви покаже какви упражнения, или по-скоро стречинг и йога, които ефективно се борят с мастните депозити в коремната област.

Ако вече не сте запознати с йогата, не се притеснявайте. Направете тези упражнения и не забравяйте за спокойното и дълбоко дишане. След седмица на ежедневната практика ще забележите приятни промени в фигурата ви!

Поза на кобрата

Легнете на корема си, огънете коленете си и поддържайте краката си залепени на пода Издишайте, здраво натиснете ръцете си на пода и леко издърпайте гърба.  В това положение, вдишвайте и издишайте.

Вдишайте и продължавайте да вдигате тялото си, докато не изправите напълно ръцете си. Останете за известно време в тази позиция. Натискайте мускулите на краката си. Бъдете в това положение за половин минута, не забравяйте за дишането. Издишайте, огънете ръцете си в лактите и спуснете тялото си на пода. Повторете упражнението 5 пъти, след което се отпуснете.

Поза лук 

Легнете на коремчето си. След издишване, огънете краката си както е показано на снимката. Издърпайте ръцете си назад и хванете левия си глезен с лявата ръка, а десния глезен с дясната ръка. Дишайте дълбоко. След издишване започнете да дърпате краката си нагоре. По този начин повдигнете коленете си и разтегнете цялото си тяло. Вдигнете главата си и я дръжте възможно най-назад. Нито ребрата, нито костите на таза не трябва да докосват пода. Само корема да поеме тежестта на тялото. Когато напълно опънете краката си, задръжте в това положение за 30 секунди.

Когато издишвате, пуснете глезените си, разтегнете краката си направо. Поставете главата и краката си на пода, отпуснете се.

Поза на лодката 

Легнете на гърба си. Ръцете се простират успоредно на земята, както и краката. Като си поемате дъх, започнете едновременно да вдигате краката си  Когато сте в това положение, както е показано на картинката, запазете баланс за 30 секунди. Тялото ви ще „вибрира“. Това е нормален процес, но не забравяйте да дишате. Бавно се върнете в стартовата позиция и се отпуснете. Повторете 3-5 пъти.

Поза на дъската 

Планкът се счита за най-ефективната поза за укрепване на почти всички мускули. Има много варианти , но предлагаме основна версия на йога.

Застанете на ръцете и коленете си. Издърпайте краката си назад, подпрете се с ръцете си, така че раменете ви да са точно над дланите ви. Спуснете брадичка малко, шията трябва да продължи линията на гръбначния стълб. Направете най-малко три дълбоки вдишвания и издишвания в това положение. Повторете движението 5 пъти.

Позата за освобождаване на вятъра 

Легнете по гръб, разтегнете краката си, протегнете ръцете си. След издишване, огънете краката в скута си и бавно ги издърпайте към гърдите си. Хванете коленете си с ръцете си. Останете в това положение за минута. Не забравяйте за дълбокото дишане. При издишване поставете краката и ръцете си на пода. Повторете упражнението 5 пъти.

С помощта на тези упражнения вие ще можете да стегнете коремните си мускули. А резултатът ще бъде доста траен, ако се опитате да не преяждате и като цяло да се движите повече!

Пожелаваме ви вие и вашите приятели винаги да сте в отлична форма!