Афилиейт – мрежи регистрация, избор на афилиейт програма. Аffiliate marketing

1
207
Добави коментар

Знаеш ли какво е афилиейт линкове в интернет?

Интернет е една огромна мрежа, която дава възможности за всичко. Афилиейт програмите са програмим, с помощта на които получаваш комисионна, ако препоръчваш продукти в твоя блог. А какво е един Блог? Блогът е един уеб сайт, в който ти пишеш, за каквото ти харесва.

Аз винаги препоръчвам да пишеш само за една тема. Например, ако ти харесва модата, говори в твоя блог само за мода, ако искаш да пишеш за твоите екскурзии, е по- добре да си отвориш един нов блог, който ще ти струва само 17 лв, защото хостинга го имаш вече. За повече информаци, натисни Инсталация на wordpres
Как работят афилиейт програмите и афилиейт линковете?
афилиейт

афилиейти програми и комисионни

Надявам се да разберете схемата :)! Блогърът дава пълна информация за един продукт( дрехи, обувки, бижута, услуги и т.н), препраща един клиент към съотвения онлайн магазина и ако този клиент купува, блогърът си получава комисионна. Много е лесно за хората, които имат онлайн магазини, те имат 2 варианта:

Да контактуват с една фирма за СЕО оптимизация и с експерти за онлайн маркетинг, за да могат да продават повече и за да излизат на първите позиции в google(този вариант е доста скъп и не осигуряват продажби, освен това е трудно да познават продуктите на магазините)
Да инсталират една малка програма, която всеки един от нас може да си вземе един личен линк на афилиейт и да получава комисионна от всички продукти, които купуват хората, които сме препратили. (този вариант е най -нубавият за мен, защото караш експертите и хората, които разбират от продуктите да дават супер много информация и севети, инструкции за една комисионна → за по вече информация натисни тук.

Всеки един се занимава с неговата си работа: магазинът изпраща продуктите и подновява наличността, а блогърите и експертите- продават. Ако познавате някой, който има онлайн магазин и иска да продава повече, пратете този пост, така всички ще можем да продаваме и да получаваме пари от интернет. За да видите приложенията, които се инсталират в онлайни магазините, които са безплатни, можете да ги разгледате и да изтеглите от това място.
Как да намеря афилиейт програми?

Най- големите платформи на света за афилиейт програми са тези:

Аffiliateforme: Българска платформа са афилейти програми.
Лева (Българска платформа)
Clickbank
Tradedoubler
Webgains
Zanox
Geazen
Affilinet

За да намериш кои фирми продават по този начин, трябва да обърнеш внимание на „Афилиейт“ или „Partners“
Програми за афилиейт бг

Aфилиейт програмите са в долната част на сайтовете, това е dx.com
Афилиейт програми за блогове

Един блогър може да намери в гугъл онлайн магазини с афилиейт програма или може да ги намери в директориите за афилиейти; натиснете тук, за да видите директорията на фирмите, които предлагат този вид продажба. Ако имаш магазин, само трябва да се запишеш в директорията, а ако си блогър можеш да знаеш кой го предлага :), също както уеб сайтове за запознанства, хехе. Много големи фирми в интернет предлагат тези програми и комисионни, само трябва да обърнете внимание на страницата.
Как контролираме продажбите и купувачите, които пращаме?
афилиейт програми българия

Афилиейт програми за блог

Снимката не се вижда много добре, но намерението ми е да имате малка представа за това как да контролирате печалбата, посещенията и т.н. Когато регистрираме програма за афилиейти, в нашия профил обикновено можем да видим следното:

колко хора сме пратили
колко хора са направили покупка; има фирми, които ти пращат email , когато се извърши продажба.
какви продукти си продал
комисионната, която сме получили.

Как да следваме посещенията на една програма за афилиейт?

Когато един блогър се регистрира в афилиейт програмата, получава линк; ако искате да го видите натиснете отвори. [toggle title_open=“Затвори“ title_closed=“ОТВОРИ“ hide=“yes“ border=“yes“ style=“default“ excerpt_length=“0″ read_more_text=“Read More“ read_less_text=“Read Less“ include_excerpt_html=“no“]

http://zaplataonline.com ?id=niku3000

Погледнете последната част ↑ → ?id=niku3000

Заплата онлайн не е един магазин и нищо не продавам, това е само един пример.

Където пише ?id=niku3000, това е кодът, с помощта на който, се знае кой е препратил клиента и на кого трябва да плащат комисионна, ако клиентът купува[/toggle]

С тази част ?id=niku3000 системата следва кой праща клиента в уеб сайта на продавача.

Клиентът получава cookies и ако през следващите 30 дена направи покупка, блогърът получава комисионни.
Ок!!! Вече знам какво предствлява афилиейт програма и как се извършва една продажба, но колко ще получа?

Ето ги парите 🙂 ……… Има онлайн магазини, които дават от 10% до 70% комисионна при продажбата, ако ти говориш за евтини неща, ще получиш малко, но повече хора ще купуват, ако твоят блог говори за отопление и разказваш колко готини и чисти са камините с пелети, пращаш един купувач, комисионната може да е 200 Евро само за една камина. Ако успееш с няколко поста за камини да си на първо място в гугъл и продаваш по няколко камини на месец, твоят блог може да ти даде много пари, но ти няма никога да познаваш клиентите, ако се продава благодарение на постовете, ти може да си свободен, докато получаваш пари.
Как да продавам с афилиейт програми?

online маркетинг с афилиейт програми
Ако имаш един блог или уеб сайт, за да успееш да продаваш, трябва да:

Да инсталираш един блог – нагоре съм оставил един линк за това как се инсталира блог
Да избереш тема и да търсиш фирми с афилиейт линкове и програми.
Да започнеш да пишеш в блога и да сложиш афилиейт линкове.
Оптимизация на уеб сайт, за да имаш посещения.
Да направи анализи на твоя блог и да го оптимизираш, за да увеличиш продажбата.
Да печелиш пари от афилиейт програми.
И седми ден по традиция- почивка 🙂

За мен най- важната част са анализите на уеб сайта, ако трябва да се промени текста или линковете, размера на копчетата и т.н. Това е по- евтино и по-лесно, отколкото да увеличим посещенията. [quote] Искам да ви дам един пример.[/quote]

Тази събота ходих в къщата на един приятел, който също се занимава с онлайн продажба, има един уеб сайт, който за 3 месеца е имало 300 посещения и никой не е купил нищо. Този мой прятел си мисли, че не продава, защото много малко хора посещават неговия уеб сайт, но ако хората не купуват, няма значение дали има 1 или 1000 посещения на ден. По -евтино е да увеличиш продажбата, отколкото да увеличиш посещенията. Фирмата на баща ми има уеб сайт и имаше посещения, но никой не звънеше, успяхме да увеличим обажданията и вече има клиенти, сега много върви. За да разбереш кои са инструментите за анализи, погледнете тук
Афилиейт програми чрез социалните мрежи и мейлинг.

Нашите афилиейт линкове можем също да ги пращаме по email. Aко имаш блог за мода, можеш да пращаш имейли с афилиейт линкове на хората, които са регистрирани, с нови продукти за сезона и ако купуват, пак си взимаш комисионна. Това става и със социалните мрежи, много снимки и продукти, които излизат там, са с тези линкове и някой получава комисионна. Натисни тук и ще видиш един пример.
Могат ли да знаят хората, които посещават моя блог, че имам афилиейт линкове?

С Firefox, когато сложиш мишката върху един линк, надолу може да се види линка. Има много хора, които когато сложат линка, както е показано, може да се види кода. За мен лично, предпочитам да го крия малко. Пак се знае, но го натискат повече :). Програмката, която ползвам, за да скрия линковете, ще я намерите в страницата „Blogger Инструменти“ от менюто. Ето преди да използваме програмата plugin Pretty Link [quote]http://zaplataonline.com ?id=niku3000 [/quote] И след като оправим линка, може да изглежда ето така: [quote]http://zaplataonline.com /stranitsata/ebay [/quote]

Са да направиш всичко това ще ти трябва един блог, натисни тук и ще видиш колко е лесна инсталацията.